Hoppa till huvudinnehåll
Film- och mediepedagog Maciej Kalymon

Maciej Kalymon

Filmare, Film- och mediepedagog

  • filmrally 
  • redigering
  • manus övningar
  • filmfestival på skolan

Jag heter Maciej Kalymon och är en 29-årig filmare bosatt i Malmö. Jag har bland annat skrivit manus och regisserat de prisbelönta kort- och novellfilmerna Container, Pressure, Den Andra Sidan och One of Us is Gonna Die Young. Jag har även arbetat med TV i Sverige och USA under flera år.

Under 2006 och 2007 har jag flitigt föreläst och arbetat både praktiskt och teoretiskt, med elever och lärare på olika platser i Skåne. Några av ställena som kan nämnas är Norreportskolan i Ystad, Pilängskolan i Lomma, Rosentorpskolan i Vellinge, Dunkers Kulturhus i Helsingborg, Mediegymnasiet i Malmö och Malmös Högskola med flera. När jag är ute på skolorna hoppas jag att kunna inspirera. Utifrån mina egna erfarenheter och filmkunskaper försöker jag engagera och skapa en skön och rolig stämning.

Jag blir alltid imponerad av resultaten. Fast eleverna kanske inte använt videokameror eller redigering innan visar de att de lätt kan hantera mediet och uttrycka sina känslor och berättelser i ljud och bilder. De utvecklar nya sidor hos sig själva och blir bättre på att hantera verktygen. De lär sig att tänka i bilder, hur man kan utveckla och berätta historier. Och de lär sig att kritiskt granska dem.

När jag jobbar på egna projekt tar de oftast väldigt lång tid från en idé till att de realiseras, ibland flera år. Så mycket ska ske på vägen. Därför är det så roligt att komma ut och se resultat så snabbt samt att få respons från eleverna. Att göra dem glada gör mig glad. För tillfället arbetar jag på Sveriges Radio P1 där jag skriver och regisserar två pjäser för radioteatern.

Hör gärna av er så kan vi talas vid mer!

Kontaktinformation:

E-post: mkalymon@gmail.com

Tel: 0737 168800