Hoppa till huvudinnehåll
Tunna blå linjen säsong 2

Hållbarhet

Film i Skåne ska enligt ägardirektivet sträva efter hållbar utveckling inom tre olika dimensioner; social hållbarhet, miljömässig hållbarhet och ekonomisk hållbarhet.

Det handlar om allt från den finansiering som krävs för att nå målen i verksamheten, möjligheterna att försörja sig som filmarbetare, filmens bidrag till en god och attraktiv livsmiljö, till hur vi reser, vilka material vi använder och hur vi sorterar sopor. 

Låt oss presentera Alice

Alice Thies-Lagergren

”Mitt namn är Alice Thies-Lagergren och jag är just nu praktikant på Film i Skåne för att assistera företaget i deras hållbarhetsarbete. Min roll sträcker sig både internt inom företaget och externt i hela branschen, vilket innebär att jag såväl undersöker företagets möjligheter att utveckla sin hållbarhet i verksamheten samt hur film och tv-branschen i stort kan inspireras och förändras...."

Hållbar film - bakgrund

Film- och TV-produktion har särskilda utmaningar när det gäller grön hållbarhet: det är tillfälliga projekt med tillfälliga konstellationer av olika aktörer och leverantörer som under en begränsad tid, på olika platser, ska genomföra en filmproduktion och där målet; den färdiga filmen, betyder allt, och vägen dit nästan ingenting. Kombinationen av dessa faktorer leder snarare mot tillfälliga ad-hoc lösningar än miljömedvetna val.

Läs mer om bakgrund och satsningar i följande länk: https://filmiskane.se/sv/artiklar/bakgrund-hallbar-film

 

Sidan uppdaterad 23 sep 2022, kl 12:06