Hoppa till huvudinnehåll

Vad är Pixel?

Pixel Skånes filmfestival är en regional kortfilmsfestival som vänder sig till alla filmskapare i Skåne – både som deltagare och som besökare. För oss är det viktigt att vara en mötesplats för filmskapare i regionen – såväl oetablerade som etablerade. Pixel 2020 äger rum 24-25 april, i Malmö och Ystad.

Pixelanmälan 2020

Filmanmälan till Pixel 2020 är öppen

Till och med den 28 februari kan du skicka in din film till Pixel 2020. Filmen får vara max 15 min och skall vara färdigställd 2019 eller 2020.
Redo att ta nästa steg? – Anmäl dig till Pixel Talent Award!

För samtliga regler och filmanmälan se 

Paolo Nobis Sandén på Pixel 2019

Fyra snabba med Paolo Nobis Sandén

Pixels festivalchef sökte upp vinnaren av Pixel Talent Award 2019 för att se hur året har gått. 

Publikbild från Pixel

Pixelmedarbetare sökes!

Just nu sätter vi samman årets festivalteam. Vill du vara volontär på Pixel 2020?

Klasser och priser

Varje år korar Pixels jurygrupper vinnare i flera tävlingskategorier i samtliga åldersklasser. 

Novemberfestivalen 2020

Novemberfestivalen - arena för ung svensk film

Pixel Skånes filmfestival är regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan, 20-21 november 2020. Förstaprisvinnarna i Pixel klass 2 och 3 blir direktkvalificerade till Novemberfestivalen. Dessutom skickar Pixel två urvalsfilmer till Novemberfestivalen. 

Filmare som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Skåne kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en (1) regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering.

Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se 

 

Prisdiplom novemberfestivalen

Tre priser till Skåne på Novemberfestivalen 2019

Inte mindre än tre priser gick till Skåne under Novemberfestivalen i Trollhättan, festivalen som samlar nya filmare från hela landet. Andrapris i tungviktsklassen gick filmen "Jag skiner inte utan er mina bröder" av Alexander Abdallah. Alexander Abdallah fick även norska Amandusfestivalens pris. Nadja Carlheim Gyllensköld fick BUFF Filmfestivals pris för filmen ”Pappa måste jobba”. Grattis säger vi till våra talangfulla skånska filmare!