Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till Pixel

Pixel Skånes Filmfestival är en regional kortfilmsfestival som vänder sig till alla filmskapare i Skåne – både som deltagare och som besökare. För oss är det viktigt att vara en mötesplats för filmskapare i regionen – såväl oetablerade som etablerade. 

Nästa festival kommer genomföras 25:e april 2020. Ansökan öppnar ca fyra månader innan.

Klasser och priser

Varje år delas utses vinnare i klasserna 1 till 4. Därutöver delas en rad andra priser ut. Se vilka priser som delades ut för 2019.

Novemberfestivalen - arena för ung svensk film

Pixel - Skånes Filmfestival är regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan. Förstaprisvinnarna i Pixel klass 2 och 3 blir direktkvalificerade till Novemberfestivalen. Dessutom skickar Pixel två urvalsfilmer till Novemberfestivalen. 

Filmare som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Skåne kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se 

 

Evenemang på gång

Luciatåg illustrerar eventet.

Stödstuga & mingel

Vilka stöd och insatser kan du som filmare få i Skåne och i Malmö? Vem kan söka vad? FilmCentrum Syd, BoostHbg, Malmö stad och Film i Skåne guidar er genom ansökningsdjungeln och bjuder in till en träff den 4 dec kl 14-17:30 med presentationer, frågestund och mingel. Malmöfilmaren Sergey Vasiliev, aktuell med långfilmen "PewPewPew" berättar om hur han jobbat med stöd och ansökningar i sina projekt. Sedan minglar vi och dricker glögg tillsammans! ( Öppet event. Ingen föranmälan krävs, men först till kvarn gäller då platserna är begränsade hos FilmCentrum Syd, Monbijougatan 17, Malmö.)
Till evenemanget på Facebook