Hoppa till huvudinnehåll
Salongen Pixel 2019

Pixel Skånes filmfestival

Pixel Skånes filmfestival är en regional kortfilmsfestival som vänder sig till alla filmskapare i Skåne – både som deltagare och som besökare. För oss är det viktigt att vara en mötesplats för filmskapare i regionen – såväl oetablerade som etablerade. Pixel 2020 äger rum 25 april.

Pixel 2020 Online

Pixel 2020 flyttar online

Med anledning av coronavirusets spridning flyttar Pixel online i år.

Vi vill skapa en rolig online-festival för alla skånska filmentusiaster i karantäntider. En innesittardag med mängder av film och andra inslag att samlas runt - på distans.

Arrangemanget att kommer gå av stapeln den 25 april.

Paolo Nobis Sandén på Pixel 2019

Fyra snabba med Paolo Nobis Sandén

Pixels festivalchef sökte upp vinnaren av Pixel Talent Award 2019 för att se hur året har gått. 

Klasser och priser

Varje år korar Pixels jurygrupper vinnare i flera tävlingskategorier i samtliga åldersklasser. 

Novemberfestivalen 2020

Novemberfestivalen - arena för ung svensk film

Pixel Skånes filmfestival är regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan, 20-21 november 2020. Förstaprisvinnarna i Pixel klass 2 och 3 blir direktkvalificerade till Novemberfestivalen. Dessutom skickar Pixel två urvalsfilmer till Novemberfestivalen. 

Filmare som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Skåne kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en (1) regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering.

Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se 

 

Prisdiplom novemberfestivalen

Tre priser till Skåne på Novemberfestivalen 2019

Inte mindre än tre priser gick till Skåne under Novemberfestivalen i Trollhättan, festivalen som samlar nya filmare från hela landet. Andrapris i tungviktsklassen gick filmen "Jag skiner inte utan er mina bröder" av Alexander Abdallah. Alexander Abdallah fick även norska Amandusfestivalens pris. Nadja Carlheim Gyllensköld fick BUFF Filmfestivals pris för filmen ”Pappa måste jobba”. Grattis säger vi till våra talangfulla skånska filmare!