Hoppa till huvudinnehåll

Välkommen till Pixel

Pixel Skånes Filmfestival är en regional kortfilmsfestival som vänder sig till alla filmskapare i Skåne – både som deltagare och som besökare. För oss är det viktigt att vara en mötesplats för filmskapare i regionen – såväl oetablerade som etablerade. 

Nästa festival kommer genomföras 25:e april 2020. Ansökan öppnar ca fyra månader innan.

Klasser och priser

Varje år delas utses vinnare i klasserna 1 till 4. Därutöver delas en rad andra priser ut. Se vilka priser som delades ut för 2019.

Novemberfestivalen - arena för ung svensk film

Pixel - Skånes Filmfestival är regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan. Förstaprisvinnarna i Pixel klass 2 och 3 blir direktkvalificerade till Novemberfestivalen. Dessutom skickar Pixel två urvalsfilmer till Novemberfestivalen. 

Filmare som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Skåne kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se 

 

Evenemang på gång

Noomaraton Skåne - affischbild med logo

Starta hösten med Noomaraton

-

Självklart är Skåne med i Noomaraton även i år och den 31 augusti - 1 september går tävlingen av stapeln nationellt. Bilda ditt lag med dina vänner eller kör solo - du bestämmer! Under 24h skapas film efter givna kriterier som lämnas ut 09.00 på tävlingsdagen.
Läs mer om Noomaraton och anmäl dig och ditt lag