Hoppa till huvudinnehåll
Pixel 2020 grafiska bågar

Nominerade Pixel Talent Award 2020

Till detta ärofyllda pris söker filmare med en färdig film och en projektidé. En urvalsgrupp nominerar efter överläggningar till juryn. På festivaldagen presenterar de nominerade sig själva och sin projektidé för er i publiken - vare sig det är i salong eller hemma på soffan. Mycket står på spel och rampluset är riktat - möt årets nominerade talanger!

PIXEL TALENT AWARD är ett av Sveriges största kortfilmspriser med en pott på över 300.000 kr. Priset vill ge en extra skjuts till skånsk regitalang på väg som juryn ser har god potential att utveckla och förfina sitt uttryck, berika den skånska och svenska filmen och kan tillgodogöra sig av de insatser som ingår i priset. Bakom priset står Way Creative, BoostHBG, Solid Entertainment, Rock’n’Roll Film och Film i Skåne.

Daniela och Michaela Runesson

Daniela Runesson & Michela Runesson

Film: (Ett med dig)
Projektidé: Pingisklubben BK

Systrarna Daniela och Michaela bor tillsammans i Malmö med sina två katter Arsène och Quentin, och gör film under sitt produktionsbolag Bob Cut. De har båda gått vägen via de skånska filmskolorna. 

Naures Sager

Naures Sager

Film: 1 – 1
Projektidé: Ana Mithli

Naures Sager gick ut filmproduktionsutbildningen vid Högskolan i Väst 2008 och har sedan dessa ägnat sitt liv åt att göra film. ”Det har varit en emotionell bergochdalbana, det gäller att inte trilla av."

Lars Henrik Andersson och Lisa Rydberg

Lars Henrik Andersson & Lisa Rydberg

Film: Så inget händer dig
Projektidé: En lång utdragen olyckshändelse

Lisa och Lars Henrik började göra animation ihop för snart två år sen, det som kom att bli filmen ”Så inget händer dig”. Den handlar om ett trauma Lisa var med om som tonåring, och i nästa film är det Lars Henriks tur att grillas. 

Olle Christiansen Meijer

Olle Christiansen Meijer

Film: Bastun
Projektidé: Farmors källare

Olle om hans filmbakgrund:
”Jag älskar svensk film. Svensk film har låg budget, dålig teknik, dåliga regissörer, dåliga manusförfattare, dåliga skådespelare och låg status. -...- Detta har fått mig till att bli den filmskapare jag är på väg att bli - en som för alltid kommer att älska svensk film - speciellt när den är som bäst.”

Sidan uppdaterad 23 apr 2020, kl 13:35