Hoppa till huvudinnehåll

Pixel Juniorjury 2020

Här kan du läsa lite mer om de film- och kulturfantaster som utgör årets Juniorjury! 

Anna Klara Åhren, profilbild

Anna Klara Åhren

Har verkat genom filmkollektivet RåFILM som filmare sedan 2005 och har gjort många dokumentärer, kampanjfilmer och animationer, men också utvecklat filmpedagogisk verksamhet och hållt i internationella videoworkshops. Anna Klara är även mosaikkonstnär och en del av gruppen Mosaika som gör offentliga utsmyckningar genom deltagande kultur.

Erik Holmström, profilbild

Erik Holmström

Erik är konstnärlig ledare för Malmö Dockteater, där han producerat flera hyllade och prisade föreställningar, bl.a. Funktionell Dumhet, Det nya riket och Skvalpet. Han är regissör, dramatiker, dockmakare och scenograf. 2017 debuterade han som filmregissör med dockfilmen Vi bara lyder, som blev såväl guldbaggenominerad som prisvinnare på IDFA.

Lisa Rydberg, profilberg

Lisa Rydberg

Illustratör och manusförfattare som till vardags är kulturpedagog för barn och unga på Stadsbiblioteket i Malmö. Sedan Konstfack har Lisa gjort utställningar, illustrerat barnradioprogram, gett ut serieböcker, antologier och teatermanus. Sen 2018 jobbar hon med animationer. Ni kan se hennes film Så inget händer dig på årets Pixel, i sektionen för kl 2–4.

Sidan uppdaterad 23 apr 2020, kl 13:35