Hoppa till huvudinnehåll
Behind the screens nya initiativ med tre inbjudna

Behind the Screens 23/4: Nya initiativ

Pixel har bjudit in en rad gäster för att prata om nya utbildningar och satsningar på filmfronten: en sprillans ny yrkeshögskoleutbildning i filmproduktion, en plattform för att bidra till mer mångfald bakom kameran och ett ungdomsgenererat tv-koncept! 

People of Film 13:30 - 13:35

People of Film är en plattform för att öka den etniska mångfalden inom svensk film och därigenom bidra med fler perspektiv. Här kan du hitta verksamma filmarbetare från hela Sverige. Hawa Sanneh, David Nzinga och Susanne Tiger har utvecklat plattformen tillsammans med etablerade personer i svensk filmbransch. Bakom initiativet står även Film Stockholm, Film i Väst, Film i Skåne, Filmpool Nord och Svenska Filminstitutet. Hawa Sanneh och David Nzinga berättar mer om People of Film för er under Pixel.

Kvalificerade filmarbetare 14:00 - 14:15

Johan Ågren heter den nya utbildningsledaren för Kvalificerade Filmarbetare som arrangeras av Folkhögskolorna Skurup och Fridhem. Utbildningen fick nyligen grönt ljus som en helt praktisk skånsk yrkesutbildning inom filmproduktion. Johan har jobbat med film och tv-drama i över tio år, främst i Stockholm. 2019 blev han certifierad paralegal och specialiserar sig på lagstiftning kring filmproduktion.Johan kommer under Pixel att berätta lite om den nya filmarbetarlinjen: vad den kommer att innehålla och hur du söker den. Vi kommer även att hålla chatten öppen, så passa på att ställa frågor!

Play & Rewind 14:45 - 14:55

PLAY & REWIND är en plattform  som ger möjligheter för ungdomar att nå ut till omvärlden med sina egna historier. Plattformens kärna är filmskapandet och detta verktyg undervisas till ungdomarna genom workshops, så att de blir delaktiga i framtagandet av sina egna kortfilmer. Sofia Thulin, student på Glokala Folkhögskolan, har pratat med producent Filson Ali, samt deltagarna  Folusho Ishola och Eli Trujilli. Hör dem berätta om hur projektet gått till rent praktiskt och vilka utmaningar de har haft med programmets speciella format.

Sidan uppdaterad 19 apr 2021, kl 13:35