Hoppa till huvudinnehåll
Bild på huvudkaraktärerna från serien Änglavakt

Behind the Screens 23/4: Samtal om Änglavakt 14:15 - 14:45

Under åren har BoostHbg stöttat utvecklingen av Änglavakt, en TV-serie skapad av familjen Romare som del av projektet Den Andra Sidan, som vill lyfta tabun kring psykisk ohälsa bland ungdomar. Serien hade premiär på SVT Play i början av januari och sedan dess setts flitigt runt om i landet.

Kring premiären anordnades en stor nationell lanseringskampanj som resulterade i att Änglavakt blivit den ungdomsserie på SVT som fått mest publicitet vid en premiär. Kampanjen innebar bland annat interaktiva billboards, gerillaevent och en digital livepremiär på SVTs stora Instagramkonto med youtubern Lakidoris och Eagles-skådespelaren Adrian Öjvindsson som programledare, innehållandes intervjuer med skådespelare och musiker.

Se samtalet mellan Amanda Romare, projektets producent och manusförfattare, och Alyssa Lewin från BoostHbg. Där diskuterar de kring hur Amanda gått från helt ny i branschen till att kunna livnära sig på sitt eget bolag - genom att tänka holistiskt på sitt projekt och dess möjligheter - samt vad hon har lärt sig längs vägen.
 

Samtal om Änglavakt med Amanda RomareMedverkande i samtalet:

Amanda Romare är producent, manusförfattare, CEO för stiftelsen Den Andra Sidan. Hon skapade historien om Änglavakt redan som 19-åring. Idag har projektet gått från en roman till att bli ett av Sveriges största transmediaprojekt som tar sig an fiction och psykisk hälsa. Alyssa Lewin är Business Developer och Head of Talent Development på BoostHbg. Hon arbetar för att utveckla möjligheter för regionala kreatörer att utforska och optimera konstformen av storytelling för att hålla sig relevanta i ett föränderligt medielandskap.

Sidan uppdaterad 19 apr 2021, kl 13:35