Hoppa till huvudinnehåll
Bild på Per Lasson i sin roll som polischef Jesse i Tunna Blå Linjen

Behind the Screens 23/4: Samtal om Tunna blå linjen kl 16:20-16:50

Passa på att träffa några av nyckelpersonerna bakom den aktuella och omåttligt populära tv-serien Tunna blå linjen. Serien som engagerat publiken på ett sätt som är ovanligt och lett till diskussioner runt polisens roll, fattigdom, våld och existentiella frågor.

Vilka faktorer spelar in i att den blivit så hyllad och samtidigt provocerat så många? Möt ett par av seriens skådespelare: poliserna Jesse och Danijela - eller som de heter civilt: Per Lasson och Sandra Stojiljkovic.

Tunna Blå Linjen tre gäster
Per är ursprungligen från Örum i Ystads kommun men bor och verkar sedan 16 år i Stockholm. 1999 gick han ut scenskolan i Malmö och har sedan dess arbetat kontinuerligt med såväl teater som tv/film, bl a på Malmö stadsteater i 4 år. Sandra har sedan 2017 varit fast anställd på Malmö stadsteater men har frilansat som skådespelare dessförinnan runt om i Sverige. Förutom nu senast i Tunna blå linjen kan man även ha sett Sandra i Top Dog, Bron och Wallander för att nämna några produktioner.

VI får även träffa en av de viktigaste nyckelpersonerna bakom kulisserna i den här ambitiösa produktionen: Location scouten Oscar Hansen. Oscar har arbetat med film sen slutet på 80-talet (Tre kronor, Bert, Adam och Eva, Kenny Starfighter, samt 26 Wallanderfilmer), på SVT Stockholm som rekvisitör, attributör, scenograf och sedan 2006 alltmer på platsavdelningen.

Passa på att ställa frågor till våra tre gäster - vi håller chatten öppen! Du kan även ställa dina frågor i förväg här.

Sidan uppdaterad 21 apr 2021, kl 13:35