Hoppa till huvudinnehåll

Filmpass klass 2-4

Alla filmer kommer att finnas tillgängliga on demand i 48 timmar på hemsidan med start fredag 23/4 kl 17. 

Filmpass 1

Trailer till filmpass 1

BETTY I BITAR

Regi: Carin Bräck / 13:58 / K4
Vem är Betty? I filmen får vi fem olika perspektiv på en och samma kvinna. Sonen, bästa vännen, fadern, exmaken och älskaren har alla sin egen bild av Betty.

KREATIV OFRIHET

Regi: Olivia Lundell / 01:00 / K3
En kontrollerande konstnär som är van att styra över sin kreativitet och konst med stilistisk järnhand får uppleva sin mardröm i form av en kladdig underkastelse när konsten vill leva sitt eget liv.

TAXI

Regi: Joakim Ott / 04:43 / K4
En sällsam reseupplevelse i taxi. En man behöver pengar till hyran och köper en lott och vinner! Han bestämmer sig för att åka till uthämtningsstället innan de stänger och ringer och bokar taxi. Men det går inte enligt planerna...

GRÖT

Regi: Kim Sundbeck / 07:38 / K4
Ett möte på en busshållplats mellan två främlingar. En av dem har en otrolig förmåga som han inte har någon glädje av. Den andra försöker övertyga honom att för första gången bestämma sitt eget öde.

SAPIENS

Regi: Hedvig Orback / 07:08 / K3
Vad tänker vi på? Och är vi ensamma med de tankar vi har? Finns det andra som tänker likadant? Sapiens.

FAME

Regi: Viktor Jonsson / 07:47/ K3
Experimental short, following the corrupt mind of a performer and the struggle towards F A M E.

BULVAN

Regi: Edgar Thies-Lagergren / 08:36 / K2
Anders har precis fått chefsbefordran, något som Johan verkligen inte tycker om. En dispyt uppstår, omkring vem av dem som egentligen har mest makt.

VAD ÄR ETT VÄRDIGT LIV?

Regi: Sofia Berglund / 13:48 / K3
LSS lagen kom i bruk 1994 i förhoppningen om att alla människor skulle få ett värdigt och bra liv. Blev det så? Ledde LSS till att alla människor fick det liv de förtjänade? I filmen ger jag mig ut på en tidsresa för att ta reda på vad ett värdigt liv är.

Filmpass 2

Trailer till filmpass 2

LÄNGE LEVE PUNKEN – VI SKA ALDRIG DÖ!

Regi: Maja Moberg / 05:25 / K4
Borgerlig Begravning är Sveriges yngsta punkband, tillsammans med Jönzzonligan spelar dom punk för att förändra världen.

SAMKLANG

Regi: Julius Wadman / 15:00 / K2
Bröderna Nils och Samuel har varit på sin pappas begravning. Nils sitter kvar i kyrkan långt efter att cermonin är över. Nils stumma bror Samuel kommer tillbaka till kyrkan och en konflikt kring pappan uppstår mellan bröderna.

CORONA PÅ KYLSKÅPET

Regi: Lasse Persson / 03:59 / K4
Via animerade teckningar av 4-6-åringar blir vi presenterade olika tankar och fantasier kring corona. På ljudbandet får vi höra barnens egna formuleringar via Rolf Skoglund. Till slut får vi se barnteckningarna på kylskåpet – där sådana brukar vara.

TILL FULFARMOR

Regi: Maja Wiezell / 07:50 / K3
En skildring av en nära relation i gränslandet mellan vänskap och kärlek. Trots att Mika och Lea lever i symbios, delar de inte livsinställning. Kan de hålla ihop för evigt när evigheten inte existerar? Går det att undgå åldrandet?

SEMESTER

Regi: Fredrik Rönnqvist / 04:21/ K3
När världen står inför världskrig, naturkatastrofer och praktiskt taget jordens undergång finns det bara en sak som spelar roll. Den mänskliga rättigheten att få åka på semester.

SALLY RIDE

Regi: Christoffer Borggren / 12:05 / K4
En koloni försöker återuppta kommunikationen med jorden efter att denna plötsligt upphört. De skickar ut en astronaut för att försöka lösa situationen.

BOURDONNEMENT

Regi: Alva Törnqvist / 05:40 / K3
En ung kvinna sitter utomhus med flera glasburkar framför sig. Hon iakttar flugburken framför sig och börjar placera ut flugorna i de andra burkarna. Den handlar om hur ens tillvaro och saker förändras under karantän.

SPYFLUGAN ASTRID

Regi: Charlotte Rodenstedt / 07:22 / K4
Spyflugan Astrid sitter i ett fönster och drömmer sig ut. Lillasyster Zazza, som Astrid lovat att passa, är plötsligt borta! Vi får följa Astrids letande i en flugas värld - ett vanligt kök, men för henne gigantiskt. Var är Zazza?

Filmpass 3

Trailer till filmpass 3

PLOMBERADE POJKAR

Regi: Melissa Zabihi / 04:54 / K2
Diktförfattaren Ture Butler framför sin dikt som handlar om hans upplevelser av machokulturen. Dikten visualiseras med hjälp av en rad killar och deras olika relationer till mansnormen.

NÅNTING VERKLIGT

Regi: Frans Zethraeus / 12:47 / K3
Ett kompisgäng ställs inför en intern konflikt när en i gänget ifrågasätter meningsfullheten i tillvaron.

FREEDOM OF

Regi: Louise Malmros Manfrinato / 01:48 / K4
2020 var året då kampen för mänskliga rättigheter växte, främst via BLM-rörelsen. Glimt filmade konstkollektivet S.T.I.C.S framföra ”Freedom of” i Malmö: staden full av utmaningar, kreativitet och framtidstro.

THE EXPECTED

Regi: Carolina Sandvik / 14:30 / K4
Animerat skräckdrama om en misslyckad graviditet. En blivande pappa hittar sin partner tömd på blod och häller över det innanmätet i akvariet. En febrig mardröm tar sin början när något verkar vara vid liv i blodansamlingen.

STOPP

Regi: Cecilia Paulsson / 14:39 / K4
STOPP följer en grupp klimataktivister från rörelsen Extinction Rebellion före, under och efter en civil olydnadsaktion i Sveriges riksdag. En dag fylld av nerver, action och kalla kastrullock.

NI SÅG MIG EN STUND PÅ JORDEN

Regi: Daniel Moradi / 06:28 / K3
Filmen handlar om unga asylsökande som får avslag på sina ärenden, med ensamhet, rädsla och oro som resultat. Det finns hos fler än vi anar, utan att vi märker det.

LUSSEVAKA

Regi: Johanna Sutherland / 08:31 / K3
En ung flicka känner sig utesluten och uttråkad runt vuxna gäster på en Luciafest. Hon upptäcker en äldre dam tvärs över middagsbordet i en liknande situation. Genom blygsamma gester bildas en tyst och förstående vänskap som väcker övernaturliga krafter.

Filmpass 4

Trailer till filmpass 4

ETT SMITTANDE MÖRKER

Regi: Figge Heurlin / 13:39 / K4
Ett hus i skymningen: ett barn ligger och sover, en far och hans vuxne son pratar i telefon. Sonen är rädd för fadern. Stämningen är spänd. Fadern vill ses mellan fyra ögon. Sonen vill inte utan vittne... En autofiktion i en enda tagning.

DET ÄR ENKELT ATT VARA MÄNNISKA

Regi: Klara Bond / 09:43 / K3
Vi får möta en grupp människor där alla hör ihop med varandra. Men tankar och hemligheter syns sällan utåt. En film om hur svårt det är att vara människa.

ADAPTATION

Regi: Liam & Maya Åkeson Rayner / 00:51 / K3
51 sek of animation 51 weeks of Corona now... to be continued. Life that is!

PUNANI STEAM

Regi: Emma Pål Brunzell / 14:26 / K4
Influencern Isabell ska marknadsföra produkten ”Punani Steam” men spiller en kastrull kokhett vatten i underlivet. Från ett iskallt badkar måste hon förklara situationen för en sjuksköterska och ingenting känns begripligt längre.

SUMPTIONE

Regi: Pollyanna Popermajer / 02:53 / K3
Fyra personer samlas i ett rum som syns upplyst från ovan. Varför är de där? Vad väntar de på? I en enda tagning följer vi de fyra personerna i en mottagning mellan liv och död, frågor och svar..

FROM WITHIN

Regi: Minna Svensson / 05:15 / K2
Vad är en total frihet? Att bryta sig loss från vardagens mönster, få helt fria tyglar och göra vad man vill? Eller innebär gränslösa möjligheter en stor ensamhet? Filmen resonerar kring existentialismens idéer och undersöker de frågor som inte går att besvara.

VI BRYTER HÄR

Regi: Alma Rebecka Johansson / 14:15 / K4
Här skapas konst, men på vems bekostnad? Ett filmteam av unga filmskapare leder en inspelning ute i skogen. Huvudkaraktären Tess tar en dos orosdämpande för att lugna sina nerver...

Filmpass 5

Trailer till filmpass 5

ORACLE’S CROWN: THE LAST BAND

Regi: Christofer Nilsson / 12:22 / K4
Inkomplett band spelar inaktuell musik för en ointresserad värld. Ett porträtt av småstaden, dramat av att spela i band och de osedda konsekvenserna av en musikindustri i förändring.

REFLEKTION

Regi: Emmy Lilja Engman / 03:25 / K2
Vad ser du när du kollar i spegeln? I denna dokumentär kollar jag hur två olika målgrupper svarar när jag ställer dem frågor om deras utseende. Ändras den för man är ung?

KLASSENS Z

Regi: Alma Dzafic Ferhatovic / 04:54 / K3
Klassens Z vill visa hur en skoldag kan se ut för romer. Vi får följa en elev som döljer sin identitet för klasskamrater och lärare, men då ingen tar ansvar för antiziganismen tar han saken i egna händer.

MADDOG & ANTONIA

Regi: Simon Norlin / 15:00 / K4
Maddog och Antonia har lämnat MC-gänget bakom sig och vill ha ett vanligt liv, men kämpar med myndigheter, mediciner och en  upplevd orättvisa. Filmen kretsar kring fördomar, främlingsfientlighet och vår relation till djur.

FICKTJUVEN

Regi: Martin Persson / 05:54 / K4
Med trick efter trick lyckas en man med märklig uppsyn imponera på sin publik. Men till slut är det inte så roligt längre.

JAG SKA HOPPA

Regi: Maria Carlsson / 04:29 / K2
Charlie och Daniella sitter alltid och kollar på när deras kompisar gör farliga aktiviteter. Daniella  är trött på det. Charlie vill vara med och när han inte vågar hoppa i havet, bestämmer han sig för att trotsa sina rädslor.

VISIT

Regi: Vera Westfelt / 01:04 / K3
En ung kvinna vaknar tidigt på morgonen efter en kväll med sina vänner och går ut på balkongen där hon får besök.

KAMOUFLAGE

Regi: Joaquim Berglund / 15:00 / K3
Elliot (17) får för första gången följa med sin pappa och sina två äldre bröder ut i skogen för att jaga. Trots att jakt aldrig varit ett intresse följer han med för att få komma nära männen i sin familj. Men närheten har ett pris...

Filmpass 6

Trailer till filmpass 6

SPACETIME

Regi: Max Shore / 15:00 / K3
En ung rymdfarare försöker hitta sitt rätta hem bland stjärnorna.

EN MAMMAS KROPP

Regi: Jonelle Twum / 08:12 / K4
En mammas kropp är ett intimt porträtt av två hotellstäderskor utifrån en dotters perspektiv. Samtidigt som kvinnorna genomför sina dagliga arbetsrutiner reflekterar dottern över hur kvinnornas yrke påverkar deras kroppar och relation till tid.

EN PLATS

Regi: Veronica Nielsen / 06:38 / K3
Om platser dit man kan gå för att känna ro och för att känna sig sammankopplad med livet. Om dessa platsers betydelse för att man ska känna sig hemma och rotad någonstans. Filmat på regissörens egna särskilda platser i Göteborg, Stockholm och Malmö.

POOPIE TIME

Regi: Ian Strömberg / 02:45 / K2
Glenn behöver skita, men han vet inte var. Till råga på allt träffar han såklart på Julia, hans crush.

FIN HOBBY - KOMMUNALRÅD OCH SÅNADÄR

Regi: Andreas Lund / 09:09 / K4
Ett okänt rullband köpt på loppis. En röst från en svunnen tid, inte så avlägsen ändå. Vem döljer sig bakom rösten och vad har han lämnat efter sig? Olika sidor framkommer då närstående delar med sig av minnen i en fiktiv dokumentär.

ÄNDÅ DÖR JAG MED VARJE STEG JAG TAR

Regi: Daniela Runesson / 09:21 / K3
Sol och Misha ska flytta ihop. Det är i alla fall vad Misha tror, men Sol verkar ha andra planer.

EN LÅNG UTDRAGEN OLYCKSHÄNDELSE

Regi: Lisa Rydberg & Lars Henrik Andersson / 14:30 / K4
Henrik åker på olycksplatsutflykter med sin familj, men hemma döljer sig en större olycka som pappan vill att Henrik ska hålla koll på. Henrik försöker, men vad menar pappa? Ett barns utsatthet när en familj spårar ur.

Sidan uppdaterad 19 apr 2021, kl 13:35