Hoppa till huvudinnehåll
dekorativ bild med foto på juryn

Jurys och priskategorier Pixel 2021

Jurygrupper Pixel klass 2-4

Pixel jury K2-4

Jon Asp

Jon är filmkritiker på Svenska Dagbladet och Aftonbladet, samt redaktör för  filmtidningen Point of View och filmförlaget POV Books (povfilm.se).

Alexe Landgren

Alexe är utbildad vid IHTV, Alma Manusutbildning och har en bakgrund som regiassistent och SAD. 2009 var hon nominerad till Startsladden och samma år fick hon Anders Sandrews manusstipendium. 2017 vann hon Pixel Talent Award. Har tre långfilmsprojekt i utveckling.

Niclas Due Gillberg

Niclas är sedan 2005 festivalchef på Uppsala Kortfilmfestival. Han gör även frilansuppdrag som skribent, föreläsare och curator. Han har anlitats som sakkunnig och juryledamot både nationellt och internationellt.

Pixel Jury 2-4 delar ut pris i följande prisklasser: Bästa film klass 2, Bästa film klass 3, Bästa film klass 4, Bästa foto, Bästa klipp, Bästa ljud, Bästa musik, Bästa skådespelare, samt ev. hederspriser. 

Extrajurys K2-4

Anagram – Bästa manus

Priset för Bästa manus delas ut av Ann Lundberg (producent på Anagram), Erik Ahrnbom (manusförfattare Anagram) och Martin Larsson (frilansande manusförfattare/regissör bl.a på Anagram.

Doc Lounge – Bästa dokumentär

Priset Bästa Dokumentär delas ut av Jonas Pedersen Hardebrant, distribution- och utvecklingschef på Doc Lounge. Jonas har tidigare jobbat på TriArt Film och med Guldbaggen.

WIFT – Ebba-priset

WIFT Södra återupplivar Ebba-priset i samarbete med Film i Skåne. Priset ska bidra till att stötta en kvinnlig eller ickebinär filmare med skånsk anknytning. Ebba-priset är en hyllning till Sveriges första kvinnliga filmregissör Ebba Bergman Lindqvist och delas ut av Lisa Fjellman och Anna Lönn Franko från WIFT Södra. 

Dessutom delar Pixel 2-4 ut Publikens pris, vilket röstas fram av publiken under festivaldagarna 23-24 april.

Jury Pixel Junior

Paula Bustos Castro

Projektledare för Antirasistiska filmdagar på FilmCentrum Syd. Jobbar för att belysa frågor som rör rasism, diskriminering och mänskliga rättigheter. Ser fram emot att se de yngsta förmågornas skapelser!

Jack Löfving

Jack Löfving är en eldsjäl både inom film och e-sport för barn och unga. Till vardags jobbar Jack med att utveckla Ystads filmturism som verksamhetsutvecklare på  Ystad Studios Visitor Center.

Julia Jarl

Festivalchef på barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF, en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under en vecka i mars. BUFF Filmfestival har sedan 1984 varit det viktigaste visningsfönstret för film för barn och unga i Norden.

Jury Pixel Talent Award

Erik Magnusson

Producent / Rock’n’Roll Film
Har ett av Skånes största rekvisitaförråd! Erik har för Anagram producerat bl.a Jordgubbslandet, Halvvägs till himlen, Lingonligan och Alla hästarna hemma.

Hillevi Gustavsson 

Community Developer/ Boost HBG Manusförfattare som har skrivit och regisserat poddarna The London Necropolis Railway och Valgrind.

Kerstin Übelacker

Producent
Dokumentärfilmsregissören och grundaren av Doc Lounge har gått vidare och blivit producent. Har en bakgrund på WG Film med produktioner som Push men driver även egna bolag.

Magnus Paulsson

Producent / Solid Entertainment
Malmöbaserad producent med erfarenhet från såväl dokumentärer, spelfilm och TV-serier - nu senast på Tunna Blå Linjen. Grundade en gång i tiden Fantastisk Filmfestival.

Hanna Sohlberg

Talangutvecklare / Film i Skåne
Hanna har varit med och delat ut Pixel Talent Award sedan starten. Har på Film i Skåne speciellt ansvar för just talangutveckling.

Urvalsjurys Pixel 2021

Följande har varit med i Pixel urvalsjurys - de som valt ut vilka filmer som ska skickas vidare till tävlan i Pixel 2021: 

Pixel Junior

Emma Lidström och Fredrik Jönsson

Pixel klass 2 

Rickard Sjöholm och Brigitta Kontros

Pixel klass 3 

Saga Gärde, Paul Kraus och Christina Schöning

Pixel klass 4

Charlotta Miller, Jonas Karlström Hay och Emil Wennborn

Pixel Talent Award

Frida Barkfors, Maciej Kalymon, Hanna Sohlberg och Johan Simonsson

Sidan uppdaterad 21 apr 2021, kl 13:35