Hoppa till huvudinnehåll
Bild av Måns Nilsson som leder Pixel prisgala 2021

Pixel Prisgala 24/4 kl 18:00 - 19:30

Missa inte vår livestreamade, glittriga, spännande PRISGALA - ledd av komikern Måns Nilsson. Vi passar på att återknyta till några av Pixels tidigare vinnare och känner pulsen på årets adrenalinstinna tävlande i Pixels online greenroom. I andaktig spänning kommer vi att hålla varandras virtuella och coronasäkrade händer medans vi inväntar de olika juryernas beslut.

Efter sändningen är slut, ca 19:30, låter vi dörren till vårt online mingelrum stå öppet för lite eftersnack och festmingel för våra tävlande och publik!

Pixelvinnare: Vad hände sen?

Pixelvinnare - Vad hände sen?
Pixelteamet (med förstärkning av Glokala Folkhögskolan) har kontaktat några gamla Pixelvinnare och ställt frågan ”Vad hände sen?”

Träffa Alexander Abdallah, som 2019 kammade hem bland annat Bästa film klass 3 med Jag skiner inte utan er mina bröder. Idag är han högaktuell med en av huvudrollerna i nya Netflix-serien Snabba Cash!

Nellie Lexfors vann förra året Pixel Bästa film klass 3 med Push, en film som sedan gick vidare och vann Novemberfestivalen! För Pixel berättar hon och kollegan Cia Paulsson hur de oväntat landade det spännande uppdraget som statistcastare för storproduktionen Tunna Blå Linjen.

Och slutligen träffar vi Pleasure-aktuella regissören Ninja Thyberg. Hör om hennes censureringsvåndor, hur hennes vinst i första Pixel Talent Award någonsin år 2012 lade grunden för hennes nuvarande framgångar - och ta del av hennes uppmuntrande hälsning till årets Pixel Talent Award-nominerade.

Sidan uppdaterad 19 apr 2021, kl 13:35