Hoppa till huvudinnehåll

Regler och anmälan

Nedan följer regler och riktlinjer för Pixel Skånes Filmfestival 2020. Läs noga igenom reglerna innan du skickar in din film.

Anmälan till 2020 års festival är öppen 10–28 feb.

Regler

 1. Filmen ska vara producerad och färdigställd år 2019 eller 2020.
 2. Filmen får inte tidigare anmälts till Pixel Skånes Filmfestival eller någon annan regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen.
 3. Filmen får vara max 15.00 minuter lång, inklusive för- och eftertexter samt eventuella vinjetter eller liknande. Tidsangivelsen för filmen i anmälningsblanketten måste vara exakt.
 4. Filmer i alla genrer välkomnas, dock ej renodlade musikvideos.
 5. Regissören ansvarar för innehållet i filmen. Detta innebär att regissören skall säkerställa att hen har rätt att använda samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen, samt kunna visa hur detta säkerställts. Regelbrott leder till diskvalificering.
 6. För att vara kvalificerad till Pixel Skånes Filmfestival krävs att filmaren bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Skåne. Den som har skånsk bakgrund är också välkommen att skicka in sitt bidrag.
 7. Kontaktpersonen behöver ha all nödvändig information om filmen och filmarna och ska kunna svara på alla eventuella frågor samt sprida information till övriga i filmteamet.
 8. Ange om det är fler än en regissör. Alla kontaktuppgifter behövs till samtliga regissörer. Det är den äldste regissörens ålder vid filmens färdigställande som avgör vilken klass filmen tävlar i.
 9. Det är inte tillåtet att anmäla sin film till mer än en regional uttagning till Novemberfestivalen. Om filmen har flera regissörer som tillhör olika regioner så får regissörerna gemensamt bestämma vilken regional uttagningsfestival som filmen anmäls till. Dubbelanmälan leder till diskvalificering. Gäller klass 2 och klass 3.

Klassindelning

Junior: 0–15 år
Klass 2: 16–19 år
Klass 3: 20–26 år
Klass 4: 27 år och uppåt

Att skicka in filmen

Filmen laddas upp till vår server i samband med anmälan. Möjligheten att anmäla och ladda upp din film öppnar den 10 februari, anmäl gärna så tidigt som möjligt! Deadline 28 februari.

Det går inte att skicka in en nyare version av filmen senare, det är den inskickade filen som visas och bedöms av juryn, och som senare tävlar i Novemberfestivalen om detta blir aktuellt. Det går dock naturligtvis bra att anmäla flera olika filmer av samma filmskapare.

Observera att namnet på filmfilen skall innehålla vilken tävlingsklass filmen tillhör, filmens titel, regissörens namn samt filmens längd.

Exempel: K3_MIN_FILM_EVA_EVASSON_14MIN

Teknisk specifikation

 • VIDEO FORMAT: Quicktime movie (.MOV) eller MPEG-4 (.MP4)
 • CODEC: H264
 • BIT RATE (VIKTIGT!): 25 Mbit/s (25 000 Kbit/s)
 • BILDSTORLEK: 1920 x 1080 eller 1280 x 720
 • ÖVRIG INFO: PROGRESSIV
 • AUDIO FORMAT: AAC
 • SAMPLE RATE: 48 kHz (48.000 Hz)


Generella frågor om anmälan skickas till: pixel@filmiskane.se
Tekniska frågor samt för support vid anmälan kontakta:
Fredrik Jönsson, Teknikansvarig
teknik@filmiskane.se
070 720 46 55

Novemberfestivalen – arena för ung svensk film

Pixel Skånes Filmfestival är regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan.

Vinnarna av Bästa Film i Pixel klass 2 och 3 blir direktkvalificerade. Dessutom skickar Pixel två urvalsfilmer till Novemberfestivalen. Därefter avgör Novemberfestivalen vilka av urvalsfilmerna från alla regioner som kommer att delta i tävlingen. Pixel meddelar de berörda filmarna vilka urvalsfilmer som skickats. Novemberfestivalen meddelar sedan filmarna om deras film kommit med i festivalen.

 • Filmare som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Skåne kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering.
 • Regissören ska vara svensk medborgare eller ha varit bosatt i Sverige när filmen producerades.
 • Om filmen blir uttagen till Novemberfestivalen kommer Pixel/Film i Skåne behöva en engelsktextad version. 
 • Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se 

Det går inte att skicka sin film direkt till Novemberfestivalen. Endast bidrag från en regional uttagning kan delta. Vid frågor om anmälan kontakta: pixel@filmiskane.se 

Sidan uppdaterad 23 Apr 2020, kl 07:59