Hoppa till huvudinnehåll

Filmanmälan Pixel 2023 klass 2-4

Du anmäler din film med formuläret längre ner på denna sida.
Deadline är 8 februari kl 23:59.

Regler filmanmälan

Regler för filmanmälan PIXEL Klass 2-4 

 1. Filmen ska vara producerad och färdigställd år 2022 eller 2023.
 2. Filmen får inte tidigare anmälts till Pixel Skånes Filmfestival eller någon annan regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen.
 3. Filmen får vara max 15.00 minuter lång, inklusive för- och eftertexter samt eventuella vinjetter eller liknande. Tidsangivelsen för filmen i anmälningsblanketten måste vara exakt.
 4. Filmer i alla genrer välkomnas, dock ej renodlade musikvideos.
 5. Producenten ansvarar för innehållet i filmen. Detta innebär att producenten skall säkerställa att hen har rätt att använda samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen, samt kunna visa hur detta säkerställts. Regelbrott leder till diskvalificering.
 6. För att vara kvalificerad till Pixel Skånes Filmfestival krävs att filmskaparen eller nyckelpersoner i teamet bor, jobbar eller studerar i Skåne. Den som har en tydlig koppling till Skåne är också välkommen att skicka in sitt bidrag.
 7. Kontaktpersonen behöver ha all nödvändig information om filmen och filmarna och ska kunna svara på alla eventuella frågor samt sprida information till övriga i filmteamet.
 8. Ange om det är fler än en producent/regissör. Alla kontaktuppgifter behövs till samtliga producenter/regissörer. Det är den äldste regissörens ålder vid filmens färdigställande som avgör vilken klass filmen tävlar i.
 9. Det är inte tillåtet att anmäla sin film till mer än en regional uttagning till Novemberfestivalen. Om filmen har flera regissörer som tillhör olika regioner så får regissörerna gemensamt bestämma vilken regional uttagningsfestival som filmen anmäls till. Dubbelanmälan leder till diskvalificering. Gäller klass 2 och klass 3.
 10. Anmälan till Pixel garanterar inte att filmen kommer visas på festivalen. Pixel filmfestival har endast möjlighet att visa en begränsad mängd filmer under festivalen. Ett urval av de inskickade filmerna kommer därför att göras av Film i Skånes urvalsjury, som också är de som bestämmer vilka filmer som kommer att visas på festivalen.
 11. Anmälan är bindade och det är filmfilen som skickas in vid anmälan som kommer att visas på festivalen, förutsatt att den blir utvald att visas eller tävla. Det finns inte möjlighet att byta ut filmfilen i efterhand, så se till att filmen är färdigställd vid anmälan och att alla som deltagit i produktion finns med i filmens eftertexter.
 12. Det är viktigt att regissör, producent, skådespelare och andra nyckelpersoner kommer till festivalen så att ni får möjlighet att ta emot eventuella priser.

Att skicka in filmen

Filmen laddas upp till vår server i samband med anmälan. Möjligheten att anmäla och ladda upp din film öppnar den 17 januari, anmäl gärna så tidigt som möjligt! Deadline 8 februari 2023.

Det går inte att skicka in en nyare version av filmen senare, det är den inskickade filen som visas och bedöms av juryn, och som senare tävlar i Novemberfestivalen om detta blir aktuellt. Det går dock naturligtvis bra att anmäla flera olika filmer av samma filmskapare.

Observera att namnet på filmfilen skall innehålla vilken tävlingsklass filmen tillhör, filmens titel, regissörens namn samt filmens längd.

Exempel: k3_filmens_titel_förnamn_efternamn_14min.mp4

Teknisk specifikation

 • VIDEO FORMAT: Quicktime movie (.MOV) eller MPEG-4 (.MP4)
 • CODEC: H264 eller H265
 • BIT RATE (VIKTIGT!): 25 Mbit/s (25 000 Kbit/s)
 • BILDSTORLEK: 1920 x 1080
 • ÖVRIG INFO: PROGRESSIV
 • AUDIO FORMAT: AAC
 • SAMPLE RATE: 48 kHz (48.000 Hz)

Generella frågor om anmälan skickas till: pixel@filmiskane.se
Tekniska frågor samt för support vid anmälan kontakta:
Fredrik Jönsson, Teknikansvarig
teknik@filmiskane.se

Anmäl här

Fyll i formuläret nedan för att anmäla din film, efter du skickat in formuläret trycker du på länken som visas för att på nästa sida ladda upp din filmfil.
Både det inskickade formuläret och uppladdningslänken skickas även i ett bekräftelsemail. 

There was some issue with your form submit

In order to successfully submit, you need to do the following

Sidan uppdaterad 17 jan 2023, kl 14:14