Hoppa till huvudinnehåll

Filmanmälan Pixel klass 2-4

Du anmäler din film med formuläret längre ner på denna sida.
Deadline är 4 mars kl 23:59.

Regler filmanmälan

Regler för filmanmälan PIXEL Junior samt Klass 2-4 

 1. Filmen ska vara producerad och färdigställd år 2021 eller 2022.
 2. Filmen får inte tidigare anmälts till Pixel Skånes Filmfestival eller någon annan regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen.
 3. Filmen får vara max 15.00 minuter lång, inklusive för- och eftertexter samt eventuella vinjetter eller liknande. Tidsangivelsen för filmen i anmälningsblanketten måste vara exakt.
 4. Filmer i alla genrer välkomnas, dock ej renodlade musikvideos.
 5. Regissören ansvarar för innehållet i filmen. Detta innebär att regissören skall säkerställa att hen har rätt att använda samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen, samt kunna visa hur detta säkerställts. Regelbrott leder till diskvalificering.
 6. För att vara kvalificerad till Pixel Skånes Filmfestival krävs att filmaren bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Skåne. Den som har skånsk bakgrund är också välkommen att skicka in sitt bidrag.
 7. Kontaktpersonen behöver ha all nödvändig information om filmen och filmarna och ska kunna svara på alla eventuella frågor samt sprida information till övriga i filmteamet.
 8. Ange om det är fler än en regissör. Alla kontaktuppgifter behövs till samtliga regissörer. Det är den äldste regissörens ålder vid filmens färdigställande som avgör vilken klass filmen tävlar i.
 9. Det är inte tillåtet att anmäla sin film till mer än en regional uttagning till Novemberfestivalen. Om filmen har flera regissörer som tillhör olika regioner så får regissörerna gemensamt bestämma vilken regional uttagningsfestival som filmen anmäls till. Dubbelanmälan leder till diskvalificering. Gäller klass 2 och klass 3.

Att skicka in filmen

Filmen laddas upp till vår server i samband med anmälan. Möjligheten att anmäla och ladda upp din film öppnar den 21 februari, anmäl gärna så tidigt som möjligt! Deadline 4 mars 2022.

Det går inte att skicka in en nyare version av filmen senare, det är den inskickade filen som visas och bedöms av juryn, och som senare tävlar i Novemberfestivalen om detta blir aktuellt. Det går dock naturligtvis bra att anmäla flera olika filmer av samma filmskapare.

Observera att namnet på filmfilen skall innehålla vilken tävlingsklass filmen tillhör, filmens titel, regissörens namn samt filmens längd.

Exempel: k3_min_film_eva_evasson_14min.mp4

Teknisk specifikation

 • VIDEO FORMAT: Quicktime movie (.MOV) eller MPEG-4 (.MP4)
 • CODEC: H264
 • BIT RATE (VIKTIGT!): 25 Mbit/s (25 000 Kbit/s)
 • BILDSTORLEK: 1920 x 1080
 • ÖVRIG INFO: PROGRESSIV
 • AUDIO FORMAT: AAC
 • SAMPLE RATE: 48 kHz (48.000 Hz)

Generella frågor om anmälan skickas till: pixel@filmiskane.se
Tekniska frågor samt för support vid anmälan kontakta:
Fredrik Jönsson, Teknikansvarig
teknik@filmiskane.se

Anmäl här

Fyll i formuläret nedan för att anmäla din film, efter du skickat in formuläret trycker du på länken som visas för att på nästa sida ladda upp din filmfil.
Både det inskickade formuläret och uppladdningslänken skickas även i ett bekräftelsemail. 

There was some issue with your form submit

In order to successfully submit, you need to do the following

Sidan uppdaterad 20 feb 2022, kl 13:35