Hoppa till huvudinnehåll

Filmanmälan Pixel Talent Award

Pixel Talent Award - Ett av Sveriges största kortfilmspriser, där du tävlar med en färdig kortfilm, samt en ny kortfimside med stark skånsk anknytning.

Ansökan för Pixel talent Award 2023 års festival är öppen till den 24 februari kl 23:59. Anmälan görs längre ner på sidan.
OBS! Nya regler för 2023, se nedan.

PIXEL TALENT AWARD

Pixel Talent Award är ett av Sveriges största kortfilmspris. Det instiftades för att ge en extra skjuts till skånska regitalanger och ny skånsk film och för att optimera de skånska resurserna. Priset riktar sig till en regissör på väg som finansiärerna ser har god potential att utveckla och förfina sitt uttryck, berika den skånska och svenska filmen och kan tillgodogöra sig och var behjälpt av de insatser som ingår i priset.

Kort om ansökan och visning

Regissören ansöker med en färdig film och en beskrivning av ett nytt kortfilmsprojekt. Juryn, vilka består av prisets finansiärer, gör en samlad bedömning av den inskickade filmen, det nya projektet samt regissörens möjligheter och förutsättningar. För att ansöka behöver du alltså ha möjlighet att medverka under festivalen. Av de inskickade bidragen kommer 3-6 stycken att nomineras. De nominerade regissörerna presenterar sina kommande ideér inför en publik bestående av bransch- och filmkollegor. Priset delas ut under Pixels prisgala som avslutning på festivalen.

 

Filmkriterier (för den färdiga filmen)

Nyhet 2023: Då fokus ligger på det kommande filmprojektet har vi öppnat upp för att filmer oavsett produktionsår kan ansöka till Pixel Talent Award. Om din film innefattas av något av följande kriterier kan du söka till Pixel Talent Award.

A. Din film är producerad under perioden 2022 ━ 2023 och har inte tidigare visats på Pixel.

B. Din film är producerad tidigare än 2022 och har inte visats på Pixel tidigare. Filmen deltar då endast i Pixel Talent Award, inte i ordinarie Pixel-tävlan.

C. Din film har tidigare visats på Pixel (oavsett prodktionsår). Filmen deltar då endast i Pixel Talent Award, inte i ordinarie Pixel-tävlan.

Regler

Regler för anmälan till Pixel Talent Award

 1. I Pixel Talent Award ansöker du med en ny kortfilmsidé samt en färdig film. (Se filmkriterier för mer information)
 2. Filmen får vara max 15.00 minuter lång, inklusive för- och eftertexter samt eventuella vinjetter eller liknande. Tidsangivelsen för filmen i anmälningsblanketten måste vara exakt.
 3. Filmer i alla genrer välkomnas, dock ej renodlade musikvideos.
 4. Producenten ansvarar för innehållet i filmen. Detta innebär att producenten skall säkerställa att hen har rätt att använda samtlig musik, alla bilder och alla filmklipp i filmen, samt kunna visa hur detta säkerställts. Regelbrott leder till diskvalificering.
 5. För att vara kvalificerad till Pixel Talent Award krävs att filmskaparen bor, jobbar eller studerar i Skåne eller har en tydlig koppling till Skåne.
 6. Kontaktpersonen behöver ha all nödvändig information om filmen och filmarna och ska kunna svara på alla eventuella frågor samt sprida information till övriga i filmteamet.
 7. Anmälan till Pixel garanterar inte att filmen kommer visas på festivalen. Pixel filmfestival har endast möjlighet att visa en begränsad mängd filmer under festivalen. Ett urval av de inskickade filmerna kommer därför att göras av Film i Skånes urvalsjury, som också är de som bestämmer vilka filmer som kommer att visas på festivalen.
 8. Anmälan är bindade och det är filmfilen som skickas in vid anmälan som kommer att visas på festivalen, förutsatt att den blir utvald att visas eller tävla. Det finns inte möjlighet att byta ut filmfilen i efterhand, så se till att filmen är färdigställd vid anmälan och att alla som deltagit i produktion finns med i filmens eftertexter.
 9. Det är viktigt att regissör / nyckelpersoner som sökt till Pixel Talent Awardär på plats på Pixel Skånes Kortfilmsfestival 2023  och deltar i presentationen samt prisutdelningen, detta gäller vid nominering.

Att skicka in filmen

Projektpresentation och CV laddas upp som PDF i formuläret, filmen laddas upp till vår server via en länk efter inskickad anmälan.


Möjligheten att anmäla och ladda upp din ansökan öppnar den 17 januari, anmäl gärna så tidigt som möjligt! Deadline 24 februari 2023.

Observera att namnet på filmfilen skall innehålla vilken tävlingsklass filmen tillhör, filmens titel, regissörens namn samt filmens längd.

Exempel: pta_filmens_titel_förnamn_efternamn_14min.mp4

Teknisk specifikation

 • VIDEO FORMAT: Quicktime movie (.MOV) eller MPEG-4 (.MP4)
 • CODEC: H264 eller H265
 • BIT RATE (VIKTIGT!): 25 Mbit/s (25 000 Kbit/s)
 • BILDSTORLEK: 1920 x 1080
 • ÖVRIG INFO: PROGRESSIV
 • AUDIO FORMAT: AAC
 • SAMPLE RATE: 48 kHz (48.000 Hz)

Generella frågor om anmälan skickas till: pixel@filmiskane.se
Tekniska frågor samt för support vid anmälan kontakta:
Fredrik Jönsson, Teknikansvarig
teknik@filmiskane.se

Anmäl här

Fyll i formuläret nedan för att anmäla dig till Pixel Talent Award, efter du skickat in formuläret trycker du på länken som visas för att på nästa sida ladda upp din filmfil.
Både det inskickade formuläret och uppladdningslänken skickas även i ett bekräftelsemail. 

There was some issue with your form submit

In order to successfully submit, you need to do the following

Sidan uppdaterad 17 jan 2023, kl 18:32