Hoppa till huvudinnehåll
Folkets Bio Gylleboverket. Foto: Axel Törnqvist.

Visning

Salongen Pixel 2019

Pixel Skånes Filmfestival

Film i Skåne arrangerar årligen Pixel Skånes Filmfestival - en kortfilmsfestival för filmare på väg. Pixel är också Skånes uttagning till den nationella Novemberfestivalen. Dessutom delar vi ut Pixel Talent Award till en talangfull filmare som siktar på en professionell karriär. 
 

MAFF Market Forum 2019.

Vinnarna på MAFF

Vinnarna är nu utsedda på Malmö Arab Film Festival och MAFF Market Forum. Filmpriserna till de filmer som visades på festivalen delades ut under avslutningen i samband med den sista filmvisningen. 

Segrarlaget i Noomaraton 2019 kom från Skåne

Skånsk seger i riksfinalen Noomaraton

Segern plockades för första gången hem till Skåne av laget KEPS Pictures bestående av Klara Ågren, Pollyanna Popermajer och Emma Pekkari. Deras film "Jag skulle dö för mitt lag tror jag" hyllades av juryn med följande motivering: ”För en film som på ett naturligt och uppfinningsrikt sätt lyckats tackla årets förutsättningar. En stilsäker skildring av längtan efter gemenskap som berörde oss med både humor och känsla.” 

Gruppfoto 3rd KIDS Regio Forum. Foto Carlo Bansini.

KIDS Regio och Weimardeklarationen

Film i Skåne är medlem i den europeiska organisation KIDS Regio, som arbetar för att stärka alla aspekter av film för barn och unga. Vid sommarens 3rd KIDS Regio Forum i Weimar, formulerades en strategisk agenda i 5 punkter, "The Weimar Declaration", som ledning för fortsatt arbete. 

Peter Grönlund, regissör.

2019 års Bo Widerberg-stipendium

Lilla Filmfestivalen i Båstad, som gick av stapeln 7-11 augusti, delar årligen ut Bo Widerberg-stipendiet. Årets mottagare är filmregissören Peter Grönlund som regisserat två av de senaste årens mest omtalade och prisbelönta svenska filmer; "Tjuvheder" och "Goliat". Ur motiveringen: "Likt Bo Widerberg berör och förser han svensk film med drabbande skildringar av verklighetstrogna människoöden." Festivalen arrangeras av Föreningen Film i Båstad, Båstads kommun och Film i Skåne. 

Evenemang på gång

Luciatåg illustrerar eventet.

Stödstuga & mingel

Vilka stöd och insatser kan du som filmare få i Skåne och i Malmö? Vem kan söka vad? FilmCentrum Syd, BoostHbg, Malmö stad och Film i Skåne guidar er genom ansökningsdjungeln och bjuder in till en träff den 4 dec kl 14-17:30 med presentationer, frågestund och mingel. Malmöfilmaren Sergey Vasiliev, aktuell med långfilmen "PewPewPew" berättar om hur han jobbat med stöd och ansökningar i sina projekt. Sedan minglar vi och dricker glögg tillsammans! ( Öppet event. Ingen föranmälan krävs, men först till kvarn gäller då platserna är begränsade hos FilmCentrum Syd, Monbijougatan 17, Malmö.)
Till evenemanget på Facebook