Hoppa till huvudinnehåll
Folkets Bio Gylleboverket. Foto: Axel Törnqvist.

Visning

Julia Werup i dokumentären "Julia & Jag" i regi av Nina Hobert

Het dokumentärfilmshöst

Hösten bjuder på inte mindre än fem fantastiska dokumentärfilmer att uppleva på stor duk, samproducerade av Film i Skåne. Det handlar dels om ordinarie biovisningar, dels om visningar på internationella festivaler som Nordisk Panorama i Malmö och/eller Doc Lounges klubbar. De filmer som får premiär i höst är: "Drömprins" i regi av Jessica Nettelbladt, "Julia & Jag" i regi av Nina Hobert, "Raising a School Shooter" i regi av Frida och Lasse Barkfors, "Earth: Muted" i regi av Mikael Kristersson, Åsa Ekman och Oscar Hedin samt "Marisol" i regi av Stefan Berg och Amanda Erixon Ekelund.

Färgglad bakgrund med texten "biolabb" understruket.

Biolabb #2 - Save the date 9-10 september 2021

Tema: Tillsammansskap, lyckade publikstrategier och europeisk utblick

Nu bjuder vi in till Biolabb #2 som består av två förmiddagar; en tillsammans med gäster och en för diskussioner och erfarenhetsutbyte. Biolabbets inledande förmiddag tillbringar vi tillsammans med inbjudna gäster som bjuder på sina erfarenheter kring kreativa publikstrategier och kommunikation som visat goda resultat. Samt sätter Sverige i ett europeiskt sammanhang. Därefter följer en förmiddag i digitala grupprum där du tillsammans med branschkollegor får söka kreativa lösningar utifrån givna frågeställningar. Välkommen!

Mängder av guldmynt.

Klirr21

Under vårterminen kan visningsaktörer söka samproduktioninsats hos Film i Skåne för att stärka biografen/visningsplatsen, skapa förutsättningar för framtida planerad verksamhet eller för ta ut svängarna och skapa ett arrangemang som kan inspirera såväl medarbetare som publik! 

Logotypen för satsningen GLÖD, med orden i kraftfulla färger, på svenska överst och på de olika minoritetsspråken under.

Kortfilm, minoritetsspråk & regissörssamtal

GLÖD-satsningen med kortfilmer på de nationella minoritetsspråk tillgängliggörs nu i sin helhet. Två skånska produktioner är med; Glödhet av Alecio Araci, och Klassens Z av Alma DzaficFerhatovic. Filmpaketet kan visas som en helhet eller som fristående filmer. Som en helhet kompletterar de varandra och målar de en fantastisk bild av det rika språk- och kulturliv de svenska minoriteterna utgör. 

Film i Skåne erbjuder ett förinspelat samtal mellan Alma DzaficFerhatovic och kortfilmskonsulent Ludvig Hedlund att komplettera visningen med! 

Här jobbar jag! En film om daglig verksamhet. Blodssystrar. filmpool nord.

Två skånska kortfilmer på Filmriket

Sektionen Lokalproducerat på Filmriket är framtagen av Filmpool Nord tillsammans med Filmregionerna. Här hittar du filmer i ett kortare format, oftast under 20 minuter, som lämpar sig bra att använda under ett lektionspass i skolan. Film i Skåne har bidragit med kortfilmerna "Blodssystrar" i regi av Malin Andersson och "Här jobbar jag!" i regi av Sofia Berglund.

Logotype Pixel pop-up

Nu finns Pixel Pop Up 2020 att boka

I Skåne skapas varje år massor av filmer. Nya talanger gror och stärker förutsättningarna för ett dynamiskt skånskt filmliv. Varje år i april samlas filmare och filmintresserade runt Pixel Skånes Filmfestival, som 2020 fick genomföras online. Nu presenterar vi ett axplock av filmerna i årets Pixel Pop Up-paket! 

Annons Jozi Gold i regi av Fredrik Gertten.

Jozi Gold - en dokumentär thriller

Efter intensivt engagemang får nu filmen "Jozi Gold" svensk premiär (på bio och online) med livesänt Q&A där filmens regissörer Fredrik Gertten och Sylvia Vollenhoven, samt huvudkaraktär Mariette Leifferink möter publiken. Jozi Gold är en rafflande dokumentärthriller om guldgruvorna i Johannesburg. Vi får följa Mariette Liefferink, en lika obeveklig som osannolik miljöaktivist, i kampen för att exponera sanningen. Jozi Gold får sin svenska premiär den 3 april i solidaritet med de biografer som fortfarande är igång. Filmen släpps samtidigt online för publik över hela landet. 

Gruppfoto 3rd KIDS Regio Forum. Foto Carlo Bansini.

KIDS Regio och Weimardeklarationen

Film i Skåne är medlem i den europeiska organisation KIDS Regio, som arbetar för att stärka alla aspekter av film för barn och unga. Vid sommarens 3rd KIDS Regio Forum i Weimar, formulerades en strategisk agenda i 5 punkter, "The Weimar Declaration", som ledning för fortsatt arbete. 

Sidan uppdaterad 26 Aug 2021, kl 11:16