Hoppa till huvudinnehåll
Folkets Bio Gylleboverket. Photo: Axel Törnqvist.

Visning

Julia Werup i dokumentären "Julia & Jag" i regi av Nina Hobert

Het dokumentärfilmshöst

Hösten bjuder på inte mindre än fem fantastiska dokumentärfilmer att uppleva på stor duk, samproducerade av Film i Skåne. Det handlar dels om ordinarie biovisningar, dels om visningar på internationella festivaler som Nordisk Panorama i Malmö och/eller Doc Lounges klubbar. De filmer som får premiär i höst är: "Drömprins" i regi av Jessica Nettelbladt, "Julia & Jag" i regi av Nina Hobert, "Raising a School Shooter" i regi av Frida och Lasse Barkfors, "Earth: Muted" i regi av Mikael Kristersson, Åsa Ekman och Oscar Hedin samt "Marisol" i regi av Stefan Berg och Amanda Erixon Ekelund.

Mängder av guldmynt.

Klirr21

Under vårterminen kan visningsaktörer söka samproduktioninsats hos Film i Skåne för att stärka biografen/visningsplatsen, skapa förutsättningar för framtida planerad verksamhet eller för ta ut svängarna och skapa ett arrangemang som kan inspirera såväl medarbetare som publik! 

Logotypen för satsningen GLÖD, med orden i kraftfulla färger, på svenska överst och på de olika minoritetsspråken under.

Kortfilm, minoritetsspråk & regissörssamtal

GLÖD-satsningen med kortfilmer på de nationella minoritetsspråk tillgängliggörs nu i sin helhet. Två skånska produktioner är med; Glödhet av Alecio Araci, och Klassens Z av Alma DzaficFerhatovic. Filmpaketet kan visas som en helhet eller som fristående filmer. Som en helhet kompletterar de varandra och målar de en fantastisk bild av det rika språk- och kulturliv de svenska minoriteterna utgör. 

Film i Skåne erbjuder ett förinspelat samtal mellan Alma DzaficFerhatovic och kortfilmskonsulent Ludvig Hedlund att komplettera visningen med! 

Gruppfoto 3rd KIDS Regio Forum. Foto Carlo Bansini.

KIDS Regio och Weimardeklarationen

Film i Skåne är medlem i den europeiska organisation KIDS Regio, som arbetar för att stärka alla aspekter av film för barn och unga. Vid sommarens 3rd KIDS Regio Forum i Weimar, formulerades en strategisk agenda i 5 punkter, "The Weimar Declaration", som ledning för fortsatt arbete. 

Sidan uppdaterad 16 Nov 2021, kl 10:33