Hoppa till huvudinnehåll
Logotyper för Värnamo Filmhistoriska Festival och CineSyd

CineSyd - Nätverksträff 20 april

Varmt välkomna till CineSyds nätverksträff – visningsnätverket som spänner över de sex sydligaste regionerna. Vi möts på Gummifabriken i Värnamo den 20 april i anslutning till Värnamo Filmhistoriska festival.

CineSyd är ett nystartat nätverk för dig som är biograf- och visningsarrangör, kulturadministratör, regional filmare, bibliotek eller som arrangerar filmfestival i de sex sydsvenska regionerna. Nätverket stärker interregionalt samarbete, stöttar det mindre visningsrummet och främjar film i de sex sydsvenska regionerna.

Program

Plats: Gummifabriken, Jönköpingsvägen 15, 331 34 Värnamo
Google Maps-länk

10.30-11.00 Incheckning. Kaffe/te och fralla.

11.00-11.15 Välkomna! Kort presentationsrunda - vilka är på plats? 

11.15-12.00 “Hur startar man och driver en filmfestival?” 
Representanter från Värnamo Filmhistoriska Festival, Lilla Filmfestivalen i Båstad och Jönköpings Filmfestival är på plats och berättar.

12.00-12.15 Jeanette Andrén, Svenska Bio på Gummifabriken i Värnamo, berättar om verksamheten.

12.15-13.15 Lunch på Madame Brasserie & Café.

13.15-14.00 CineSyds nya stöd för stärkta samarbeten mellan biografen och lokal aktör. Presentation, frågor och diskussion i grupper.

14.00-14.45 ”En Filmstudio - vad är det?” Exempel på olika sätt att driva filmklubbar. Ulf Nordström, ordförande i Sveriges Förenade Filmstudios. Wärnamo och Gislaved Filmstudios presenterar sig och berättar bland annat  om sitt engagemang i festivalen. Halmstad - staden med två olika filmklubbar.

14.45-15.15 Fika.

15.15-15.50 Jörgen Viman, filmarkivarie på Svenska Filminstitutet, berättar om arbetet med att digitalisera det svenska filmarvet och varför man ska visa klassiker på sin biograf.

15.50 Avrundning av dagen.

Dagen är helt avgiftsfri och vi bjuder på frukost, lunch och kaffe. 
Sista anmälningsdag 11 april. Anmälan görs i nedanstående formulär.

---------------------------------------------------------------------------------------

För den som önskar fortsätter programmet under kvällen med följande programpunkter:

17.00 “Fredrik Strages 10 popkulturella Bergman-ögonblick”

18.30 Inger Nilsson och Fredrik Strage inviger Värnamo Filmhistoriska Festival. Invigningsfilm: ”Gunnar Hedes saga” från 1923 i regi av Mauritz Stiller. Nyskriven musik framförs live av YoJuliet.

Därefter invigningsmingel på Madame Brasserie & Café. 
Mingelmat och filmisk musik av Nina Åkerblom Nielsen och Julia Sandwall.

CineSyd står för kostnaderna för dessa programpunkter och efterföljande mingeltallrik. Obs! Meddela i anmälan att du vill vara med på kvällens festligheter.

Vi erbjuder dig även att till ett förmånligt pris bo på festivalhotellet Scandic Värnamo för 700 kr/enkelrum och 900 kr/dubbelrum per natt. Uppge att rummet bokas i samband med deltagande på Värnamo Filmhistoriska Festival. 
https://www.varnamofilmhistoriska.se/

Anmälan till CineSyds nätverksträff 20 april 2023 i Värnamo, klockan 10.30 -16.30 (drop-in kaffe & fralla 10.30 -11.00)

Beskriv om du har någon matallergi eller behov av specialkost
Deltagande
  • Dina personuppgifter samlas in och behandlas i enlighet med GDPR för att kunna utföra CineSyds nätverksträff. Här kan du läsa mer om dina rättigheter samt hur Film i Skåne hanterar personuppgifter.
Vi önskar fotografera arrangemanget för att dokumentera och marknadsföra dagen på webbsida och sociala medier. Påminn oss gärna på plats om du inte vill bli fotograferad.

There was some issue with your form submit

In order to successfully submit, you need to do the following

Frågor?

Vid frågor kontakta oss på cinesyd@filmiskane.se

Lotta Nyblom, Filmregion Sydost
Jeanette Schjerva, Film i Skåne
Helena Sandberg, Region Jönköpings län, Film
Anna Eriksson, Kultur i Halland - Film

CineSyd – stärker interregionalt samarbete, stöttar det mindre visningsrummet och främjar filmen i de sydsvenska regionerna. CineSyd är ett samarbete inom Regionsamverkan Sydsverige och det filmkulturella området. Projektet drivs av regionerna Kalmar län, Jönköpings län, Blekinge, Kronoberg, Halland och Skåne. Projektet medfinansieras av Kulturrådet.

Sidan uppdaterad 17 mar 2023, kl 13:37