Hoppa till huvudinnehåll
Publik under Pixel Filmfestival i Ystad Studios. Foto: Elna Andersson.

Festivaler och arrangemang

Filmfestivaler är en del av kulturlivet som breddar vår tillgång till film från olika länder och kultursfärer. Ett sätt att möta världen på hemmaplan.

Festivalerna erbjuder också möten med filmskapare och samtal om film utifrån till exempel produktionsprocess och ämnesval. Skåne är rikt på filmfestivaler och filmarrangemang av både lokal, regional och internationell betydelse. Film i Skåne samverkar på olika sätt med de flesta av dessa. Pixel Skånes Filmfestival är vår egen festival för filmare på väg.

Festivaler där Film i Skåne samverkar

Nordisk Panorama Film Festival

Nordisk Panorama är en festival och mötesplats för nordisk kort- och dokumentärfilm. Sedan 2013 äger den rum i Malmö. Förutom filmvisningar, seminarier och möten med filmare erbjuder festivalen även ett finansieringsforum och en marknad. Film i Skåne är medarrangör.

Gå till Nordisk Panorama

Malmö Arab Film Festival

Malmö Arab Film Festival (MAFF) är den största festivalen med ett arabisk filmfokus utanför arabvärlden. Festivalen visar långfilm, kortfilm och dokumentärfilm från hela världen men består även av seminarier och ett industriforum. Film i Skåne är medarrangör.

Gå till MAFF

Fantastisk Film Festival

Fantastisk Film Festival i Lund är en internationell genrefilmfestival som förutom filmvisningar också innehåller seminarier och branschaktiviteter.

Gå till Fantastisk Film Festival

M:brane

M:brane Forum in Malmö, Sweden, is an annual, international three day co-production forum for children's media content. 20-30 projects in development are pitched for 50+ international decision-makers and experts + 150 producers and distributors.

Läs mer om M:brane

BUFF i Malmö

Barn- och ungdomsfilmfestivalen i Malmö, BUFF, visar film från hela världen för barn och unga, men är också en mötesplats för filmbransch, kommuner, skolor och andra som arbetar med ungas filmutbud och rörlig-bild kompetens. Film i Skåne samverkar med festivalen om vissa programpunkter.

Läs mer om BUFF

Andra festivaler och arrangemang

Film i Skåne samarrangerar även en rad andra filmfestivaler och filmarrangemang i Skåne.

Läs mer om andra festivaler och arrangemang