Hoppa till huvudinnehåll
Audience at Pixel film festival in Ystad Studios. Photo: Elna Andersson.

Festivaler och arrangemang

Filmfestivaler är en del av kulturlivet som breddar vår tillgång till film från olika länder och kultursfärer. Ett sätt att möta världen på hemmaplan.

Festivalerna erbjuder också möten med filmskapare och samtal om film utifrån till exempel produktionsprocess och ämnesval. Skåne är rikt på filmfestivaler och filmarrangemang av både lokal, regional och internationell betydelse. Film i Skåne samverkar på olika sätt med de flesta av dessa. 

Pixel Skånes Filmfestival

Pixel Skånes Filmfestival är Film i Skånes egen festival för filmare på väg. Pixel startade år 1996 och har sedan dess vuxit i både anseende och storlek. Från att ha varit en festival för unga oetablerade filmskapare är Pixel idag en festival både för nya talanger och för den mer etablerade branschen. Pixels filmprogram är indelat i olika tävlingssektioner och är också uttagningsfestival till den nationella Novemberfestivalen – arena för ung svensk film.  I Pixel kan du tävla oavsett ålder.

Andra festivaler och arrangemang

Film i Skåne samarrangerar även en rad andra filmfestivaler och filmarrangemang i Skåne, som Bionalen, Doc Lounge, IFEMA, Lilla Filmfestivalen i Båstad, Lund Arch Film Festival och The Swedish Human Rights Film Festival.

LÄS MER om andra festivaler och arrangemang

 

Sidan uppdaterad 02 feb 2022, kl 13:35