Vår verksamhet inom visning och spridning

Verksamhet:
Samproduktion av filmevenemang
Samproduktion av branschplattformar
Rådgivning kring spridning av regionalt samproducerad film

Inom Visning och Spridning vill Film i Skåne skapa lokalt engagemang kring en levande filmkultur, och arbeta för tillgången till en bred filmrepertoar i hela Skåne. Många av de arrangemang, insatser och mötesplatser som vi engagerar oss i, har till syfte att film ska kunna ses, diskuteras och göras över hela Skåne. Vi vill att alla 33 skånska kommuner ska ha ett filmliv och en lokal filmpolitik.

Existensen av biografer/professionella visningslokaler för film är en nyckelfråga för det lokala filmlivet. Att öka medvetenheten om biografen som kulturell och social mötesplats i kommunen, är en uppgift där spridningsnätverket CineSkåne har en aktiv roll. CineSkåne arbetar för att samarbeten sker mellan kommunen och den lokala bion/visningsrummet, och gör insatser för att stärka och utveckla arrangörer och bredda filmrepertoaren. CineSkåne drivs av Folkets Bio Malmö med medel från Region Skåne.

CineSkåne samproducerar filmfestivaler och andra filmarrangemang lokalt som breddar filmutbudet i Skåne. Ansökan om medel till sådana arrangemang görs via Ansökningsportalen. Utöver detta samproducerar Film i Skåne branschplattformar som The Financing Forum for Kids Content, Nordisk Panorama med finansieringsforum och marknad, samt Malmö Arab Film Festivals forum och marknad.

Dessutom sker rådgivning till producenter och filmare kring spridning av regionalt samproducerad film, kontaktperson Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den., dokumentärfilmskonsulent.

För nyheter inom området Visning och Spridning i Skåne prenumerera på CineSkånes nyhetsbrev. 

 

Submit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn

Film i Skåne

Elis NIlssons väg 5
271 39 Ystad

Telefon : 0411 55 87 50
Fax : 0411 55 97 40

Malmökontoret besöksadress
Friisgatan 19 B (OBS! Inte postadress)
Telefon : 040 78 176

 

filmiskane logo neg h180

Upp