Hoppa till huvudinnehåll
Fotograf Martin Bogren

Välkommen till Film i Skåne

Vi finns för dig som skapar film, lär ut film och visar film

Tillsammans med er gör vi Skåne till den mest dynamiska filmregionen. Läs mer om oss

Biograf Panoras neonskylt.

Sugen på nytt jobb?

Biograf Panora i Malmö söker en huvudansvarig för HR, organisation och administration. Du som vill vara med och driva och utveckla södra Sveriges största arthouse biograf: här har du chansen! Sista ansökningsdag 25 september. 

Evenemang

Filmpremiär och rapportrelease

Film som synliggör tjejer med adhd och autism 

Unga tjejer med adhd och autism behöver synliggöras mer i svensk skola. Den 18 september är det därför premiär för kortfilmer skapade på ett filmläger under juni 2019. I filmerna synliggör tre tjejer på olika sätt sina upplevelser av sin skoltid. Filmpremiär och rapportrelease den 18/9 kl 17.30 på Arlövs bibliotek Ladda ner inbjudan (pdf)
Läs mer
Den amerikanska filmen ”Midsommar” handlar om svenskt midsommarfirande men är inspelad i Ungern. En produktionsrabatt bör införas i Sverige för att få hit fler inspelningar, skriver debattörerna. Foto: Merie Weismiller Wallace

Passiv näringspolitik kostar Sverige jobb

En produktionsrabatt för film- och tv-inspelningar i Sverige skulle medföra ökade skatteintäkter och andra samhällsekonomiska vinster som överstiger kostnaderna med råge. Det skriver företrädare för film- och tv-industrin i en artikel publicerad 22 augusti i Svenska Dagbladet. 

 

Peter Grönlund, regissör.

2019 års Bo Widerberg-stipendium

Lilla Filmfestivalen i Båstad, som gick av stapeln 7-11 augusti, delar årligen ut Bo Widerberg-stipendiet. Årets mottagare är filmregissören Peter Grönlund som regisserat två av de senaste årens mest omtalade och prisbelönta svenska filmer; "Tjuvheder" och "Goliat". Ur motiveringen: "Likt Bo Widerberg berör och förser han svensk film med drabbande skildringar av verklighetstrogna människoöden." Festivalen arrangeras av Föreningen Film i Båstad, Båstads kommun och Film i Skåne. 

Verksamhetsberättelse 2018 omslag

Film i Skånes verksamhetsberättelse 2018

Vad hände 2018? Vad satsade vi på? Hur arbetade vi med hållbarhet, filmverksamhet i de skånska kommunerna och talangutveckling? Inte minst samproducerade vi film, men gjorde också insatser i filmfestivaler och andra filmevenemang.