Hoppa till huvudinnehåll
Fotograf Martin Bogren

Välkommen till Film i Skåne

Vi finns för dig som skapar film, lär ut film och visar film

Tillsammans med er gör vi Skåne till den mest dynamiska filmregionen. Läs mer om Film i Skåne

Film i Skåne 25 år. Jubileumslogo på ett kollage.

Film i Skåne 25 år – jubileumssida

1995–2020, 25 år av verksamhet för att stärka filmen i hela Skåne. Vi har skapat en jubileumssida där vi samlat medarbetarnas historier, berättar om bakgrunden och lyfter filmerna, kreatörerna och pedagogerna. 

Varmt välkomna in! 

ur dokumentären "Samtidigt på jorden" av Carl Olsson

Guldbaggenomineringar och pitch i Clermond-Ferrand

Den 17 december offentliggjordes nomineringarna till Guldbaggen ur 2020 års rika filmskörd. Filmer som setts av betydligt färre personer än vanligt på grund av coronapandemin. Precis som det brukar vara så återfinns skåneproducerade filmer (i samproduktion av Film i Skåne) bland nomineringarna. Dessutom har kortfilmen ”Vi var barn då” i regi av Alexander Abdallah och Mustafa Al-Mashhadani tagits ut till Clermont-Ferrands pitchforum Euro Connection.

Namn: Matilda Källström, Lisa Linnertorp och Simon Lööf. Fotograf: Felix Palmqvist. Upphovsrätt: Viaplay Sverige.

Viaplays nya ungdomsserie "Threesome"

Den utmanande och känsloladdade ungdomsserien "Threesome" blir Viaplays nästa internationella dramaserie. Med intensitet och dramatik tar den romantiska serien upp ämnen som kärlek, sex och svek. "Threesome" planeras ha premiär 2021 på NENT Groups streamingtjänst Viaplay. Film i Skåne har samproducerat.

Hedlandet

Hedlandet Residens

Beläget mitt i ett unikt skånskt naturlandskap erbjuder Hedlandet Residens kreatörer tid och plats för att utforska och undersöka tankar och idéer. På Gamlegård i Torna Hällestad finns boende, förhoppningsvis inspiration, ett eget rum, arbetsplatser och möjlighet att möta andra. Här kan du arbeta enskilt eller i grupp med ett projekt, utforska en gammal eller ny idé, genomföra en workshop eller bjuda in till samtal. Det går att ansöka om både en längre och kortare residensvistelse.

Från Pixel Skånes filmfestival i Ystad Studios. Foto: Joakim Rang Strand.

Nu är den här: Film i Skånes verksamhetsberättelse 2019

Vad hände 2019? Vilka insatser gjordes i filmfestivaler och film- och TV-produktion? Och vad har Regionsamverkan Sydsverige med Film i Skåne att göra? Hur arbetade vi med Ystad Studios Visitor Center och CineSkåne? Och kan vi summera erfarenheter från utvecklingsprogrammet Producing People och olika pedagogiska projekt? 

Pixel Skånes Filmfestival online 2020. 25 april kl 10-19. Ystad Studios.

Kanske roligaste jobbet 2021?

Film i Skåne söker nu 2 medarbetare till Pixel Skånes Filmfestival 2021. Festivalen arrangeras för 26:e året i rad, och går av stapeln i slutet av april. Evenemanget blir helt digitalt och ska sändas online över internet.
Vi söker två personer till vårt festivalteam som tillsammans med oss ska genomföra festivalen. Läs mer i Arbetsförmedlingens Platsbank om önskade kvalifikationer, formalia och vart du ska skicka din ansökan: https://arbetsformedlingen.se/platsbanken/annonser/24393051

Sista ansökningsdag 11 december.
Länk till Pixel Skånes Filmfestival 2020: https://filmiskane.se/sv/pixel/om-pixel/tidigare-ar/pixel2020

Covid-19

Illustrativ bild på nyckelknippa.

Manusrummet - utveckling av fem nya långfilmer

Manusrummet är en satsning på manus, manusförfattare och skrivande regissörer där det just nu utvecklas fem nya långfilmer i samarbete med fem etablerade manuscoacher. Projektens upphovspersoner är manusförfattare och skrivande regissörer som gör sin första eller andra långa spelfilm. Arbetet pågår under tre månader och innehåller individuell coaching och gruppträffar samt fortbildning för de fem manuscoacherna. Bakom satsningen står Film i Skåne och Centrum för Dramatik Syd.

Noomaraton logo och en kamera

Noomaraton 2020

Den 5 sept fick tävlande lag 24 timmar på sig att göra en film. Det enda de fick veta var tre platser, tre föremål, ett tema. 18 lag gick i mål. Den 15 september kl 18.00 går vår skånska deltävling av stapeln. Visningen streamas online här på filmiskane.se!

Varmt välkomna!

Webannons Pixel 2020

Hur många såg Pixel Online?

Lördagen den 25 april bjöd Film i Skåne på en heldag av skånskt filmskapande och kreativitet - online. Det blev inte mindre än 444 min film, roliga workshops och inspirerande gäster och samtal. Festivalen hade inte mindre än 1031 unika besökare/IP-adresser, och då vet vi också att flera tittade via samma IP-adress. Vi är med andra ord väldigt nöjda!