Hoppa till huvudinnehåll
Foto: Martin Bogren

Välkommen till Film i Skåne

Vi finns för dig som skapar film, lär ut film och visar film

Tillsammans med er gör vi Skåne till den mest dynamiska filmregionen. Läs mer om Film i Skåne

Vårens skånska premiärer

Våren kommer att bjuda på inte mindre än fem samproducerade skånska filmpremiärer. Den första har sin biopremiär redan ikväll den 21 januari; "Costa Brava Libanon" i regi av Mounia Akl. Filmen har utsetts till Libanons oscarsbidrag.

Bild ur filmen Costa Brava Libanon. Copyright Rudy Bouchebel

Den 11 mars får dokumentären "Nelly och Nadine" i regi av Magnus Gertten biopremiär. "Nelly och Nadine" är tredje filmen i en trilogi som utgår från arkivbilder från när överlevande från nazitysklands koncentrationsläger under Andra världskriget anlände med båt till Malmö hamn. Filmen är inbjuden till Berlin filmfestival där den visas i Panoramasektionen. Länk till trailer: https://www.youtube.com/watch?v=6cVi0gwobeg

Bild ur dokumentären "Nelly och Nadine" i regi av Magnus Gertten.

 

 

15 mars kan man se dokumentärfilmen "Gabi - mellan åren 8 och 13" i regi av Engeli Broberg på Doc Lounge i Malmö. Innan dess har den bl a visats på Göteborg filmfestival.

Bild ur filmen "Gabi - mellan åren 8 och 13" i regi av Engeli Broberg.

En riktig godbit för de minsta är den animerade filmen "Kalles födelsedagsäventyr" i regi av Michael Ekblad. Den visas på bio från och med 25 mars.

Bild ur filmen "Kalles födelsedagsäventyr" i regi av Michael Ekblad.

Den 29 april får ytterligare en barn- och familjefilm biopremiär; "Emily och den magiska resan" i regi av Markus Ovnell. Figurer och scenografi från filmen går att se i Ystad Studios Visitor Center.

Ur barnfilmen "Emily och den magiska resan" i regi av Markus Ovnell.

 

Covid-19

Film i Skåne tillämpar gällande restriktioner med hänsyn till covid-19 och anpassar insatser så långt det är möjligt till filmbranschens och våra samarbetsparners behov.

Ensemblebild ur TV-serien "Tunna blå linjen"

Verksamhetsberättelse 2020

Film i Skånes verksamhetsberättelse för 2020 finns nu upplagd på hemsidan. Vi beskriver våra verksamheter och insatser under det gångna året - ett år som på många sätt inte liknat något annat, men som också visat på filmområdets omställningsförmåga mitt i den kris som coronapandemin utgjort, och fortfarande utgör. 

Film i Skåne 25 år. Jubileumslogo på ett kollage.

Film i Skåne 25 år – jubileumssida

1995–2020, 25 år av verksamhet för att stärka filmen i hela Skåne. Vi har skapat en jubileumssida där vi samlat medarbetarnas historier, berättar om bakgrunden och lyfter filmerna, kreatörerna och pedagogerna. 

Varmt välkomna in!