Hoppa till huvudinnehåll
Fotograf Martin Bogren

Välkommen till Film i Skåne

Vi finns för dig som skapar film, lär ut film och visar film

Tillsammans med er gör vi Skåne till den mest dynamiska filmregionen. Läs mer om Film i Skåne

Namn: Matilda Källström, Lisa Linnertorp och Simon Lööf. Fotograf: Felix Palmqvist. Upphovsrätt: Viaplay Sverige.

Ungdomsserien "Threesome" har premiär på Viaplay 29 augusti

Den utmanande och känsloladdade ungdomsserien "Threesome" är Viaplays nya internationella dramaserie. Med intensitet och dramatik tar den romantiska serien upp ämnen som kärlek, sex och svek. Film i Skåne är samproducent.

Ensemblebild ur TV-serien "Tunna blå linjen"

Verksamhetsberättelse 2020

Film i Skånes verksamhetsberättelse för 2020 finns nu upplagd på hemsidan. Vi beskriver våra verksamheter och insatser under det gångna året - ett år som på många sätt inte liknat något annat, men som också visat på filmområdets omställningsförmåga mitt i den kris som coronapandemin utgjort, och fortfarande utgör. 

Film i Skåne 25 år. Jubileumslogo på ett kollage.

Film i Skåne 25 år – jubileumssida

1995–2020, 25 år av verksamhet för att stärka filmen i hela Skåne. Vi har skapat en jubileumssida där vi samlat medarbetarnas historier, berättar om bakgrunden och lyfter filmerna, kreatörerna och pedagogerna. 

Varmt välkomna in! 

Moa dyker i filmen "Breaking Surface"

Flera guldbaggar till skånsk film

Nu är det klart, det blev guldbaggar till skånsk film även i år. Fredrik Morheden fick pris för Bästa Klippning, och Jelmer Pasterman/Tony Koch fick pris för Bästa Visuella/Effekter (”Breaking Surface” i regi av Joachim Hedén), medan Ola Kvernberg fick pris för Bästa originalmusik (”Only the Devil Lives without Hope” i regi av Magnus Gertten). Film i Skåne säger stort grattis till vinnarna!

Illustrativ bild på nyckelknippa.

Manusrummet - utveckling av fem nya långfilmer

Manusrummet är en satsning på manus, manusförfattare och skrivande regissörer där det just nu utvecklas fem nya långfilmer i samarbete med fem etablerade manuscoacher. Projektens upphovspersoner är manusförfattare och skrivande regissörer som gör sin första eller andra långa spelfilm. Arbetet pågår under tre månader och innehåller individuell coaching och gruppträffar samt fortbildning för de fem manuscoacherna. Bakom satsningen står Film i Skåne och Centrum för Dramatik Syd.