Hoppa till huvudinnehåll
Foto: Martin Bogren

Välkommen till Film i Skåne

Vi finns för dig som skapar film, lär ut film och visar film

Tillsammans med er gör vi Skåne till den mest dynamiska filmregionen. Läs mer om Film i Skåne

Porträttbild Hanna Sohlberg. Foto: Joakim Rang Strand

Grattis och Lycka till Hanna

Den 10 januari 2022 tar  Hanna Sohlberg över tjänsten  som konsulent för Moving Sweden på Svenska Filminstitutet. Moving Sweden är ett talangutvecklingsprojekt i samarbete mellan Sveriges Television och Svenska Filminstitutet. 
Med Hannas mångåriga erfarenhet som konsulent för talangutveckling på Film i Skåne, där hon genom åren drivit många framgångsrika program som till exempel ”Pure Fiction” och Producing People”, är det bara att gratulera Svenska Filminstitutet till ett bra val. På Film i Skåne är vi naturligtvis ledsna över att bli av med en kär medarbetare, men även glada för att Hanna kan fortsätta att utveckla talangsverige - fast inom större ramar. Frågor om det fortsatta talangutvecklingsarbetet på Film i Skåne besvaras av produktionschef Joakim Rang Strand, tel: 073-707 10 01.

Ensemblebild ur TV-serien "Tunna blå linjen"

Verksamhetsberättelse 2020

Film i Skånes verksamhetsberättelse för 2020 finns nu upplagd på hemsidan. Vi beskriver våra verksamheter och insatser under det gångna året - ett år som på många sätt inte liknat något annat, men som också visat på filmområdets omställningsförmåga mitt i den kris som coronapandemin utgjort, och fortfarande utgör. 

Film i Skåne 25 år. Jubileumslogo på ett kollage.

Film i Skåne 25 år – jubileumssida

1995–2020, 25 år av verksamhet för att stärka filmen i hela Skåne. Vi har skapat en jubileumssida där vi samlat medarbetarnas historier, berättar om bakgrunden och lyfter filmerna, kreatörerna och pedagogerna. 

Varmt välkomna in!