Hoppa till huvudinnehåll
Filmpedagogisk workshop Norrevångsskolan, Eslöv. Foto: Carolina Falk

Barn och unga

Scenografi från Cirkus Imago i Ystad Studios Visitor Center. Foto: Daniel Permbo.

Ystad Studios Visitor Center

Ystad Studios Visitor Center är ett upplevelsecenter för film vägg i vägg med Film i Skånes professionella filminspelningsstudio. Här erbjuds ett innehållsrikt utbud av upplevelser och lärande i filmens värld. Förutom strövtåg i scenografier och rekvisita från skånska film- och TV-inspelningar, har Film i Skåne utvecklat färdiga program för skolor och andra grupper som vill fördjupa sig i filmproduktion.
Ystad Studios Visitor Center drivs av Ystads kommun och Film i Skåne.

Evenemang på gång

Noomaraton Skåne - affischbild med logo

Starta hösten med Noomaraton

-

Självklart är Skåne med i Noomaraton även i år och den 31 augusti - 1 september går tävlingen av stapeln nationellt. Bilda ditt lag med dina vänner eller kör solo - du bestämmer! Under 24h skapas film efter givna kriterier som lämnas ut 09.00 på tävlingsdagen.
Läs mer om Noomaraton och anmäl dig och ditt lag
Foto från Filmkollo 2018 i Ystad Studios Visitor Center. Foto: Carolina Falk.

Filmkollo 25-29 juni i Ystad Studios Visitor Center

Film i Skåne arrangerar i sommar ett filmläger för unga med lindrig funktionsnedsättning i Ystad Studios Visitor Center.

Bild som illustrerar projektet "Det ni inte ser".

Filmläger - Det ni inte ser

Film i Skåne och Burlövs kommun arrangerar i sommar ett filmläger för tjejer, 15–18 år, med ad(h)d-diagnoser. Vi kommer att arbeta i Ystad Studios Visitor Center, ett upplevelsecenter för film. Läs mer och anmäl dig till lägret via länken nedan.