Hoppa till huvudinnehåll
Filmpedagogisk workshop Norrevångsskolan, Eslöv. Foto: Carolina Falk

Barn och unga

Scenografi från Cirkus Imago i Ystad Studios Visitor Center. Foto: Daniel Permbo.

Ystad Studios Visitor Center

Ystad Studios Visitor Center är ett upplevelsecenter för film vägg i vägg med Film i Skånes professionella filminspelningsstudio. Här erbjuds ett innehållsrikt utbud av upplevelser och lärande i filmens värld. Förutom strövtåg i scenografier och rekvisita från skånska film- och TV-inspelningar, har Film i Skåne utvecklat färdiga program för skolor och andra grupper som vill fördjupa sig i filmproduktion.
Ystad Studios Visitor Center drivs av Ystads kommun och Film i Skåne.

Evenemang på gång

Filmpremiär och rapportrelease

Film som synliggör tjejer med adhd och autism 

Unga tjejer med adhd och autism behöver synliggöras mer i svensk skola. Den 18 september är det därför premiär för kortfilmer skapade på ett filmläger under juni 2019. I filmerna synliggör tre tjejer på olika sätt sina upplevelser av sin skoltid. Filmpremiär och rapportrelease den 18/9 kl 17.30 på Arlövs bibliotek Ladda ner inbjudan (pdf)
Läs mer
Gruppfoto 3rd KIDS Regio Forum. Foto Carlo Bansini.

KIDS Regio och Weimardeklarationen

Film i Skåne är medlem i den europeiska organisation KIDS Regio, som arbetar för att stärka alla aspekter av film för barn och unga. Vid sommarens 3rd KIDS Regio Forum i Weimar, formulerades en strategisk agenda i 5 punkter, "The Weimar Declaration", som ledning för fortsatt arbete.