Hoppa till huvudinnehåll
Filmpedagogisk workshop Norrevångsskolan, Eslöv. Foto: Carolina Falk

Barn och unga

Scenografi från Cirkus Imago i Ystad Studios Visitor Center. Foto: Daniel Permbo.

Ystad Studios Visitor Center

Ystad Studios Visitor Center är ett upplevelsecenter för film vägg i vägg med Film i Skånes professionella filminspelningsstudio. Här erbjuds ett innehållsrikt utbud av upplevelser och lärande i filmens värld. Förutom strövtåg i scenografier och rekvisita från skånska film- och TV-inspelningar, har Film i Skåne utvecklat färdiga program för skolor och andra grupper som vill fördjupa sig i filmproduktion.
Ystad Studios Visitor Center drivs av Ystads kommun och Film i Skåne.

Rapportrelease i Arlöv.

Man tror ju gärna att man suger in det i blodet

"Det ni inte ser" är ett utvecklingsarbete där Burlövs kommun har samarbetat med Film i Skåne och undersökt hur film kan användas för att lära och dela erfarenheter kring hur tjejer med adhd och autism upplever skolan. Inom projektet genomfördes ett fokussamtal med erfarna filmpedagoger kring film och lärande som resulterade i en rapport, som tillsammans med tjejernas filmer presenterades på Arlövs bibliotek den 18 september.

Gruppfoto 3rd KIDS Regio Forum. Foto Carlo Bansini.

KIDS Regio och Weimardeklarationen

Film i Skåne är medlem i den europeiska organisation KIDS Regio, som arbetar för att stärka alla aspekter av film för barn och unga. Vid sommarens 3rd KIDS Regio Forum i Weimar, formulerades en strategisk agenda i 5 punkter, "The Weimar Declaration", som ledning för fortsatt arbete. 

Evenemang på gång

Vi kunde tyvärr inte hitta några events