Hoppa till huvudinnehåll
Filmpedagogisk workshop Norrevångsskolan, Eslöv. Foto: Carolina Falk

Barn och unga

Illustration lussekatter

Utbudsdag & Adventsmingel i Ystad Studios Visitor Center

Den 5 december kl 15-17 bjuder vi pedagoger och skolpersonal på julfika i Ystad Studios Visitor Center och berättar om våra skolprogram i unik studiomiljö. Programmen passar bra till Skapande skola, Kulturgaranti, kulturskolekurs med mera. Välkommen!

Scenografi från Cirkus Imago i Ystad Studios Visitor Center. Foto: Daniel Permbo.

Ystad Studios Visitor Center

Ystad Studios Visitor Center är ett upplevelsecenter för film vägg i vägg med Film i Skånes professionella filminspelningsstudio. Här erbjuds ett innehållsrikt utbud av upplevelser och lärande i filmens värld. Förutom strövtåg i scenografier och rekvisita från skånska film- och TV-inspelningar, har Film i Skåne utvecklat färdiga program för skolor och andra grupper som vill fördjupa sig i filmproduktion.
Ystad Studios Visitor Center drivs av Ystads kommun och Film i Skåne.

Rapportrelease i Arlöv.

Man tror ju gärna att man suger in det i blodet

"Det ni inte ser" är ett utvecklingsarbete där Burlövs kommun har samarbetat med Film i Skåne och undersökt hur film kan användas för att lära och dela erfarenheter kring hur tjejer med adhd och autism upplever skolan. Inom projektet genomfördes ett fokussamtal med erfarna filmpedagoger kring film och lärande som resulterade i en rapport, som tillsammans med tjejernas filmer presenterades på Arlövs bibliotek den 18 september.

Gruppfoto 3rd KIDS Regio Forum. Foto Carlo Bansini.

KIDS Regio och Weimardeklarationen

Film i Skåne är medlem i den europeiska organisation KIDS Regio, som arbetar för att stärka alla aspekter av film för barn och unga. Vid sommarens 3rd KIDS Regio Forum i Weimar, formulerades en strategisk agenda i 5 punkter, "The Weimar Declaration", som ledning för fortsatt arbete. 

Evenemang på gång

Luciatåg illustrerar eventet.

Stödstuga & mingel

Vilka stöd och insatser kan du som filmare få i Skåne och i Malmö? Vem kan söka vad? FilmCentrum Syd, BoostHbg, Malmö stad och Film i Skåne guidar er genom ansökningsdjungeln och bjuder in till en träff den 4 dec kl 14-17:30 med presentationer, frågestund och mingel. Malmöfilmaren Sergey Vasiliev, aktuell med långfilmen "PewPewPew" berättar om hur han jobbat med stöd och ansökningar i sina projekt. Sedan minglar vi och dricker glögg tillsammans! ( Öppet event. Ingen föranmälan krävs, men först till kvarn gäller då platserna är begränsade hos FilmCentrum Syd, Monbijougatan 17, Malmö.)
Till evenemanget på Facebook