Hoppa till huvudinnehåll
Filmpedagogisk workshop Norrevångsskolan, Eslöv. Foto: Carolina Falk

Barn och unga

Scenografi från Cirkus Imago i Ystad Studios Visitor Center. Foto: Daniel Permbo.

Ystad Studios Visitor Center

Ystad Studios Visitor Center är ett upplevelsecenter för film vägg i vägg med Film i Skånes professionella filminspelningsstudio. Här erbjuds ett innehållsrikt utbud av upplevelser och lärande i filmens värld. Förutom strövtåg i scenografier och rekvisita från skånska film- och TV-inspelningar, finns färdiga program för skolor och andra grupper som vill fördjupa sig i filmproduktion.
Ystad Studios Visitor Center drivs av Ystads kommun och Film i Skåne.

Omslag folder Lära med film

Folder mediepedagogik

I foldern "Lära med film - på lek och allvar" (fr o m 2020) presenterar Film i Skåne sitt mediepedagogiska utbud för kommuner, föreningar och organisationer som arbetar med barn och unga. Allt från arbete i klassrummet till kompetensutveckling av personal och hur vi kan hjälpa till med ansökningar och projekt.

FilmdukmedtextenDetniinteser

Flickor med ADHD och deras erfarenheter av skolan

Projektet "Det ni inte ser" är ett samarbete mellan Burlövs kommun och Film i Skåne med stöd av Svenska Filminstitutet, där man undersökt hur film kan kan vara ett verktyg för att lära och dela erfarenheter med andra och utveckla undervisningens kvalité. Bland annat arrangerades ett filmläger för tjejer med ADHD och autism. Ta gärna del av materialet som finns på AV Media Skånes hemsida.

Gruppfoto 3rd KIDS Regio Forum. Foto Carlo Bansini.

KIDS Regio och Weimardeklarationen

Film i Skåne är medlem i den europeiska organisation KIDS Regio, som arbetar för att stärka alla aspekter av film för barn och unga. Vid sommarens 3rd KIDS Regio Forum i Weimar, formulerades en strategisk agenda i 5 punkter, "The Weimar Declaration", som ledning för fortsatt arbete. 

Sidan uppdaterad 22 jan 2024, kl 16:24