CineSkåne

Nätverket för visning och spridning av film i Skåne

CineSkåne är ett nätverk för visning och spridning av film i Skåne. Nätverket drivs av Film i Skåne med syfte att utveckla lokal filmverksamhet.

CineSkåne erbjuder nätverksträffar med information, erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling till kommuner, visningsaktörer och visningsarrangörer – inte minst biografer. Regionala erbjudanden om filmvisningar, festivalfilm och föreläsningar presenteras här på hemsidan, i Film i Skånes nyhetsbrev Visning & Spridning samt via respektive aktörs kanaler.

Prenumerera på Film i Skånes nyhetsbrev för Visning & Spridning

Sök stöd till utveckling

Kommuner, biografer, festivaler och visningsarrangörer kan söka stöd för utveckling av verksamhet och upprustning av biograf och andra visningsrum.

Stöd från Svenska Filminstitutet

Erbjudanden

Här hittar du aktuella erbjudanden från oss och våra samarbetspartners.

Jävla Samtal

Visning av filmen ”Jävla Pappa” (Sverige, 2023) med samtal efteråt.

Om att växa upp och hantera anhöriga som dricker för mycket, om att hitta sin egen väg fram i livet. Anordnat av We Have a Plan i samarbete med Region Skåne och Film i Skåne.

Läs mer om Jävla Samtal

MAFF i Skåne

MAFF i Skåne” är ett initiativ lanserat av Malmö Arab Film Festival (MAFF) med stöd av Region Skåne. Initiativet erbjuder bibliotek, samt högstadie- och gymnasieskolor i hela Skåne, gratis visningar av ett urval filmer ur MAFF:s filmkatalog. Projektet syftar till att sprida och tillgängliggöra arabisk kvalitetsfilm i hela Skåne.

Kontakt och rådgivning

Jeanette Schjerva

Jeanette Schjerva

Konsulent visning och spridning
Filmkultur Visning & Spridning