Ystad Studios

Film i Skånes filmstudio Ystad Studios är en av Sveriges största filmstudios med två studiohallar på vardera 600m². Här har en mängd filmer och serier som ”Wallander” och ”Bron” spelats in.

Ystad Studios filmstudio i Ystad

Ystad Studios består av två studiohallar, Ernst Hugo och Anna Q, på vardera 600 kvadratmeter. Båda studiohallarna har portar med möjlighet att köra in lastbilar. Studion har generöst med kringutrymmen som produktionskontor, smink, kostym, loger och kontor.

Studion hyrs ut till såväl film- och tv-produktioner som Film i Skåne samproducerar, som helt fristående produktioner och reklamfilm.

I Ystad Studios finns även Ystad Studios Visitor Center ett upplevelsecenter för film där Ystads kommun och Film i Skåne erbjuder besökare ett innehållsrikt utbud av upplevelser och lärande i filmens värld, vägg i vägg med den professionella filminspelningsstudion.

Studiohallen ”Ernst Hugo” på 600m² är utrustad med en 25×4 meter projektionsduk för Virtual Production, monterad i 180-graders halvcirkel, samt överhängande tross för montering av projektorer och ljussättning. Även denna studiohall är utrustad med två portar med möjlighet att köra in lastbilar samt ett kättingtelfer-system i taket.

Hyreskostnad:
10 000 SEK ex moms per dag eller 50 000 SEK ex moms per 7-dagarsvecka.

 

Studiohallen ”Anna Q” på 600m² är en traditionell studiohall för bygge av kuliss. Studion är utrustad med två portar med möjlighet att köra in lastbilar. I taket finns ett balksystem med kättingtelfers.

Hyreskostnad:
8000 SEK ex moms per dag eller 40 000 SEK ex moms per 7-dagarsvecka.

Utöver våra två studiohallar så erbjuder Ystad Studios bland annat:

  • 6st produktionskontor med skrivbord och kontorsstolar.
  • Ett stort konferensrum med plats för upp till 20 personer.
  • 2st loger för skådespelare.
  • 2st större omklädnings/duschrum med ett flertal duschar per rum.
  • Smink/Kostym-utrymmen.
  • Utrymmen för rekvisita- och kostymförråd.
  • Green Room med pingisbord och soffor
  • Matsal
  • Toaletter
  • Parkeringsplatser

Kringutrymmena ingår i studiohyran enligt specifik överenskommelse vid varje hyrestillfälle.

Bokning och frågor

För bokningsförfrågningar för traditionell filmproduktion eller generella frågor om Ystad Studios, kontakta studiokoordinator Ulf Bruxe.

För bokningsförfrågningar eller frågor om Virtual Production-studion Ernst Hugo, kontakta vår verksamhetsutvecklare för Virtual Production, Andreas Carlsson-Climént.

Ulf Bruxe

Koordinator Ystad Studios
Ystad Studios

Andreas Carlsson-Climént

Kommunikationsansvarig, Verksamhetsutvecklare Virtual Production
Kommunikation Ystad Studios