Bron

Höga tittarsiffror och betyg till Sanningen

TV-serien “Sanningen” med Sofia Helin i huvudrollen är en succé bland både publik och recensenter.

# Nyheter
# Produktion

Det första avsnittet av “Sanningen”, som producerats av Filmlance International i samproduktion med Film i Skåne, TV4 och ZDF hade premiär på TV4 på juldagen 2023 och har setts av över 1,1 miljoner tittare på TV4 och TV4 Play.

Även recensenterna har gett fina betyg till kriminaldramat, som handlar om karaktären Iris Broman, ny chef för Kalla Fall-gruppen hos Malmö-polisen, som utreder ett gammalt försvinnande som plötsligt blir aktuellt igen, samtidigt som hon kämpar med den tragedi som fick henne att fly sitt tidigare liv.

Aftonbladets Karolina Fjellborg gav serien 4/5 i betyg och skriver:

”Sanningen är spänning som berör, om sorg, skuld och skadskjutna relationer och med gripande skådespel i både större och mindre roller. I det starka birollsgalleriet syns bland andra Joakim Sällquist som en pappa som håller på att förgås av smärta, ovisshet och dåligt samvete, Håkan Bengtsson som Iris sympatiska kollega, och Hanna Ullerstam som en ensam lärarinna som längtar så mycket efter bekräftelse och kärlek att hon är beredd att tro på vad och vem som helst. Det här känns som en given hit – och dessutom en som behöver, och lär få, en fortsättning.”

Under Göteborg Film Festival avslöjades även att Sanningen har sålts till Frankrike, USA, Nederländerna, Australien, Grekland och Island.

På Film i Skåne är vi så klart extra glada att både Sofia Helin som spelar huvudrollen, manusförfattare Camilla Ahlgren, produktionsbolaget Filmlance och många andra som låg bakom succé-serien “Bron”, återvänt till Skåne för att filma “Sanningen”.

Fotograf: Carolina Romare för Filmlance International