Lilla spöket Laban

Lilla spöket Laban får biopremiär den 11 oktober

Ny animerad film från SF Studios, Art&Bob och Slugger Film, i samproduktion med Film i Skåne

# Produktion

Filmposter för Lilla Spöket LabanFilm i Skåne samproducerar en ny animerad film om Inger och Lasse Sandbergs älskade barnbokskaraktär Lilla spöket Laban och nu kan vi både avslöja att filmen får premiär den 11 oktober, och presentera en ny poster och en första teaser-trailer!

Lilla spöket Laban” är regisserad av Lasse Persson med manus skrivet av Jan Vierth, Anders Sparring och Lena Ollmark. Filmen produceras av Art & Bob i samproduktion med SF Studios, Slugger Film och Film i Skåne, filmkonsulent Joakim Rang Strand, samt med produktionsstöd av Svenska Filminstitutet, filmkonsulent Anders Nylander, och Nordisk Film & TV Fond. SF Studios distribuerar filmen i Norden.

”Nu är det äntligen dags för Lilla Spöket Laban att återvända till bioduken – i en helt ny film. Tillsammans med sina vänner får vi följa med Laban på spännande äventyr i slottet Gomorronsol. Det här blir en höjdpunkt för hela familjen och vi hoppas verkligen att ni kommer att förtrollas av vår nya film om världens snällaste spöke!”, säger Elsa Fröslin, producent på Art & Bob.

Synopsis: Det är inte lätt att spöka på det magnifika slottet Gomorronsol. Inte, om man som Lilla Spöket Laban är rädd för Mörkret. Kring detta tema rör sig sex nya berättelser om världens snällaste spöke. Laban kommer i slottets mörka korridorer och många mystiska rum bland annat träffa en råtta som är rädd för ljuset och ett slemmigt monster. Och så kommer han rädda en prinsessa och fånga en tjuv! På sätt och vis i alla fall. På sitt eget Laban-vis. Allt tillsammans med lillasyster Labolina, Mamma och Pappa Spöke och hela kungafamiljen.