Spelpedagog Oscar Wemmert

Spelpedagog

Oscar Wemmert

Spelpedagog

Workshop: ”Skapa och berätta med digitala spel”

Expertområden: skapande skola, workshops, lärarhack, barnhack och inspirationsföreläsningar. Digitala spel, programmering, Scratch, interaktivt berättande, analys av digitala spel, grafik & ljudframställning för spel

Jag heter Oscar Wemmert och är kreativ producent på min firma GameFlame. Jag har skapat spel och digital media i 20 år och varit involverad i mer än 20 släppta spel för olika plattformar som tillsammans har sålt flera miljoner exemplar. Mest kända är LittleBigPlanet 3 till PlayStation 4 och LittleBigPlanet PS Vita men även en stor mängd barnspel så som Häst & Ponny, Bamse i Egypten och flera av Sveriges Televisions julkalenderspel.

Jag har länge velat skapa spel med barn och under 2016 fick jag möjlighet att samarbeta med Film i Skåne för att ta fram ett första koncept, som vi valt att kalla ”Skapa och berätta med digitala spel”.

Konceptet använder verktyget Scratch, har anpassats i två olika utföranden och finns tillgängligt för alla som vill använda det.

Artikel från Sydsvenskan om när vi använde konceptet för första gången på Kulladalsskolan i Malmö.

Programmering är på väg in i läroplanen och jag erbjuder stöd till både skolor, pedagoger och elever i form av workshops, inspirationsföreläsningar, lärarhack, barnhack eller andra evenemang kring digitala spel, Scratch och programmering.

Jag kan skräddarsy en lösning som passar just era förutsättningar och behov. Kontakta mig för att få mer information om vad vi kan hitta på tillsammans.

Kontaktinformation:

E-post: oscar@gameflame.se
Tel: 0733-16 48 70