Hoppa till huvudinnehåll
Pixel2020 ljudvågor över Ystad Studios

Pixel Skånes filmfestival

Vad är Pixel

Pixel Skånes filmfestival startade år 1996 och har sedan dess vuxit i både anseende och storlek. Varje år skickar skånska filmskapare i alla åldrar in över 150 bidrag till festivalen och dess tävlan. Festivaldagen bjuder vid sidan av alla filmpass på samtal med gäster och tillfällen att träffa likasinnade filmentusiaster! 

Webannons Pixel 2020

Pixel 2020

Årets festival genomfördes den 25 april online och blev en riktigt härlig tillställning i karantäntider. Läs gärna mer om festivalen, filmerna och gästerna här.

Vinjettfilm Pixel 2020

Varje år ger Pixel en filmskapare uppdraget att skapa en vinjett till festivalen. 2020 gav konstnären och animatören Carolina Sandvik sig i kast med uppgiften.

Vinnare Pixel 2020 grafisk bild

Vinnarna 2020

Ta en titt på vilka som kammade hem priserna på årets festival.

Novemberfestivalen 2020

Novemberfestivalen - arena för ung svensk film

Pixel Skånes filmfestival är regional uttagningsfestival till Novemberfestivalen i Trollhättan, 20-21 november 2020. Förstaprisvinnarna i Pixel klass 2 och 3 blir direktkvalificerade till Novemberfestivalen. Dessutom skickar Pixel två urvalsfilmer till Novemberfestivalen. 

Filmare som bor, jobbar eller tillfälligt studerar i Skåne kan kvalificera sig till Novemberfestivalen via denna uttagning. Observera att det inte är tillåtet att anmäla sin film till mer än en (1) regional uttagning. Dubbelanmälan leder till diskvalificering.

Mer information om Novemberfestivalen – arena för ung svensk film finns på www.novemberfestivalen.se 

Sidan uppdaterad 03 Jun 2020, kl 07:59