Pixel Skånes Kortfilmsfestival

Filmfestivalen för filmskapare i början av sin karriär.

Pristagare på Pixel Skånes Kortfilmsfestival 2024

Pixel Skånes Kortfilmsfestival startade år 1996 och har sedan dess vuxit i både anseende och storlek. Från att ha varit en festival för unga oetablerade filmskapare är Pixel idag en festival både för nya talanger och för den mer etablerade branschen.

Pixels filmprogram är indelat i olika tävlingssektioner och festivalen är också uttagningsfestival till den nationella Novemberfestivalen – arena för ung svensk film. För att kunna anmäla film till Pixel krävs att man är boende och verksam i Skåne, har genomfört sin inspelning i Skåne, eller har en stark anknytning till regionen. I Pixel kan du tävla oavsett hur gammal (eller ung) du är. Det finns också flera klassöverskridande priser för bland annat bästa klipp, foto, manus. Under festivalen delas även Pixel Talent Award, ett av Sveriges största kortfilmspriser ut.

Tävlingsklasser för filmskapare under 16 år

För de allra yngsta filmskaparna finns tävlingsvikterna Minivikt, Flugvikt, Lättvikt som riktar sig till alla under 16 år. Vi ser det som en lika viktig del som det större tävlingsmomentet och jobbar för att alla ska få synas och höras hos oss.

Filmbidragen kommer från kulturskolor, filmkollon, vanliga skolor och såklart – enskilda barn och ungdomar. Pixel Minivikt, Flugvikt, Lättvikt har också sin egen konferencier, spännande gäster och egen prisutdelning.

Pixel Skånes Kortfilmsfestival har fri entre för alla.

Pixelfilmfestival.se

Pixel Skånes Kortfilmsfestival har en egen webbsida med festivalprogram och nyheter. Besök den på www.pixelfilmfestival.se