Hoppa till huvudinnehåll
Pax och Karin är årets konferencierer för Pixel Junior

Pixel Junior 24/4 kl 10:00 - 13:00

Vi får hänga med Pax och Karin när de färdas genom galaxerna på sitt rymdskepp! Pax och Karin har hört ryktas om en filmfestival nere på jorden och bestämmer sig för att styra skeppet dit. Under färden hälsar de på gamla Pixel Junior-vinnare, Pixeldjurets skapare och ett par skånska Kulturskolor, men tittaren får också hänga med på trailerworkshop, Lilla Filmskolan och får se hur Pixelvinjetten animerades!

Och klockan 12:30 (ca) är det dags för Pixel Juniors livesända prisgala! Pax och Karin kommer att åka ner till jorden för att dela ut Pixel Juniors första-, andra- och tredjepris - och kanske något extra hederspris. Alla de tävlande barnregissörerna är inbjudna att vara med i sändning för att hurra på varandra i Pixels stora digitala greenroom! Vi ses! 

Pixel Juniors programpunkter

Gör din egen trailer!

Vill du piffa upp filmen du precis gjort och kanske göra lite reklam för den, så att andra blir sugna på att titta på den? Filmpedagogerna John Belfrage och Lisa Fjellman visar hur du enkelt kan göra en väldigt snygg och cool trailer genom att använda dig av de filmsnuttar du använt i din film. Workshopen sker med programmet/appen iMovie. Har du inte tillgång till programmet kan du ändå få inspiration av denna roliga och fartfyllda trailerworkshop!

Träffa skaparen av Pixeldjuret & Spyflugan Astrid

Maria Jönsson är bilderboksförfattare, illustratör och numera filmskapare, bosatt i Höganäs. Maria är skaparen av Pixels egna maskot ”Pixeldjuret” eller ”Käften” som den också kallas. Hon är även bioaktuell med filmen Spyflugan Astrid och släpper nya böcker senare i år. På Pixel Junior berättar hon hur det gick till när hennes barnbok blev film genom pappersmålningar som scannades in och sedan animerades.

Lilla Filmskolan

Undrar du vad en regissör eller manusförfattare är för något? Och vad gör egentligen en producent? Måste en film ha både någon som jobbar med foto och ljud?

Sofia Thulin från Glokala Folkhögskolan reder ut några av de viktigaste yrkesrollerna som finns inom filmproduktion i ”Lilla Filmskolan”!

Träffa Pixelvinjettens animatör Amanda

Amanda Casenellas har gjorts årets animerade vinjett (den lilla filmen som visas innan alla filmpassen) för Pixel 2021. Följ med i arbetet med att göra årets vinjett - från idé via storyboard och slutligen animering. 

Sidan uppdaterad 19 apr 2021, kl 13:35