Hoppa till huvudinnehåll
Dekorativ bild på PIXEL juryn 2021

Pixel jury 2021

Pedagogi, regi, skådepeleri, koordination, manus, biografledning, produktion och animation - branschspecialisterna i jury och urvalsgrupperna kommer från filmproduktionens alla kunskapsområden. Efter anmälan till Pixel går filmerna  genom en urvalsgrupp och om de går vidare, genom en jurygrupp. 45 nyproducerade skånska kortfilmer har i år valts ut till PIXELs filmtävling. Stort tack till våra urvals och jurygrupper!

Pixel jury Klass 2-4 

Jon Asp

Jon är filmkritiker på Svenska Dagbladet och Aftonbladet, samt redaktör för  filmtidningen Point of View och filmförlaget POV Books (povfilm.se).

Alexe Landgren

Alexe är utbildad vid IHTV, Alma Manusutbildning och har en bakgrund som regiassistent och SAD. 2009 var hon nominerad till Startsladden och samma år fick hon Anders Sandrews manusstipendium. 2017 vann hon Pixel Talent Award. Har tre långfilmsprojekt i utveckling.

Niclas Due Gillberg

Niclas är sedan 2005 festivalchef på Uppsala Kortfilmfestival. Han gör även frilansuppdrag som skribent, föreläsare och curator. Han har anlitats som sakkunnig och juryledamot både nationellt och internationellt.

Pixel junior jury 2021

Paula Bustos Castro

Projektledare för Antirasistiska filmdagar på FilmCentrum Syd. Jobbar för att belysa frågor som rör rasism, diskriminering och mänskliga rättigheter. Ser fram emot att se de yngsta förmågornas skapelser!

Jack Löfving

Jack Löfving är en eldsjäl både inom film och e-sport för barn och unga. Till vardags jobbar Jack med att utveckla Ystads filmturism som verksamhetsutvecklare på  Ystad Studios Visitor Center.

Julia Jarl

Festivalchef på barn- och ungdomsfilmfestivalen BUFF, en årlig återkommande internationell barn- och ungdomsfilmfestival som äger rum i Malmö under en vecka i mars. BUFF Filmfestival har sedan 1984 varit det viktigaste visningsfönstret för film för barn och unga i Norden.

Sidan uppdaterad 19 apr 2021, kl 13:35