Hoppa till huvudinnehåll
Pixel 2019 Popcorn

Pixel 2019

Välkommen till Pixel 2019!

Våren är åter kommen. Unga kräver en bättre framtid och en ny klimatpolitik. Filmbranschen vill dra sitt strå till stacken. En ny plattform för kortfilmer rullas ut och ett helt gäng talanger visar sin film för första gången – Pixel 2019 blickar framåt.

2019 blev ett rekordår i antalet anmälda filmer; 182 anmälda bidrag, varav 94 har landat i programmet! Det är fantastiskt att så många skapar film, hittar sitt uttryck och vill visa det på Pixel. Att vi är en festival där vi möts genom en delad passion, rutinerade som filmdebutanter. Helt magiskt.

Årets Pixel har fokus på miljö. En miljöstrateg pratar hållbart filmskapande. Green Screen-projektet som arbetar för omställning av skånska film- branschen bjuder på filmfrukost. I caféet huserar en riktig miljöaktör som lovar att fylla era magar med gott samvete.

2019 hoppas vi inspirera er med kortfilmsbonanza, en riktig ljudkonstnär som trollar fram filmiska ljud med vardagsprylar, möjlighet att träffa en utomjording eller en filmkonsulent samt låta er upptäcka den fantastiska utställningen på Ystad Studios Visitor Center. Ett ypperligt tillfälle att besöka oss uppe på Regementet i Ystad – varmt välkomna till Pixel 2019!

Varmt välkomna till Pixel 2019!
Lena Ek, Festivalchef
April 2019

Pixel Crew 2019

Pixel Crew 2019

från vänster till höger:
Fanny Månsson – praktikant med volontärsansvar
Anna Wagner – koordinator
Ludvig Hedlund – teknikansvarig
Lena Ek – festivalchef 
Nadja Judasz – praktikant med ackrediteringsansvar (frånvarande på bilden)

Foto: Joakim Rang Strand

Sidan uppdaterad 26 Maj 2020, kl 13:35