Hoppa till huvudinnehåll
Kulturhuset i Svalöv visar också film.

CineSkåne

CineSkåne är ett nätverk för visning och spridning av film i Skåne. Nätverket drivs av Film i Skåne med syfte att utveckla lokal filmverksamhet.

CineSkåne erbjuder nätverksträffar med information, erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling till kommuner, visningsaktörer och visningsarrangörer - inte minst biografer. Regionala erbjudanden om filmvisningar, festivalfilm och föreläsningar presenteras här på hemsidan, i Film i Skånes nyhetsbrev Visning-Spridning samt via respektive aktörs kanaler.

CineSkånes logo på röd bakgrund

CineSkåne nätverksträff - Fokus: Biografen

9 dec kl 13:00 – 15:30

Vi sätter fokus på biograferna och satsar på ett format och innehåll som skapar utrymme för de samtal och erfarenhetsutbyten som många har behov av just nu. Vi kommer också att presentera innehåll och erbjudanden att boka upp sig på framöver. Naturligtvis är alla med intresse för visningsfrågor och arrangörsskapet varmt välkomna!

Program presenteras framöver. 
Anmälan till: lena@filmiskane.se

Erbjudanden

Här hittar Du aktuella erbjudanden från oss och våra samarbetspartners.

Logotype Pixel pop-up

Pixel pop-up 2020

I Skåne skapas varje år massor av filmer. Nya talanger gror och stärker förutsättningarna för ett dynamiskt skånskt filmliv. Varje år i april samlas filmare och filmintresserade runt Pixel Skånes Filmfestival, som 2020 fick genomföras online. Nu presenterar vi ett axplock av filmerna i årets Pixel Pop Up-paket! 

Dokumentär i regi av Fredrik Gertten.

Jozi Gold

Fredrik Gerttens nya dokumentär Jozi Gold, denna gång samregisserad med den prisbelönta journalisten och författaren Sylvia Vollenhoven från Sydafrika. Likt Fredriks tidigare filmer som Push och Bikes vs Cars, är även detta en rafflande dokumentärthriller med fokus på miljö och mänskliga rättigheter.

Pixel Pop-Up 2019

Pixel Pop-Up 2019

Pixel Pop-Up 2019

Pixel Pop-Up är vårt sätt att låta Pixel och dess kortfilmer få ett längre liv och samtidigt inspirera till både filmskapande och en härlig filmupplevelse. Paketet är gratis att boka och ger dig möjlighet att visa 7 vinnarfilmer + årets vinjettfilm under en timmes tid. 

Bild ur filmen "Exit: Leaving Extremism Behind".

Exit: Leaving Extremism Behind

Exit: Leaving Extremism Behind

Boka dokumentären "Exit: Leaving Extremism Behind" för visning med tillhörande föreläsning och/eller workshop! I ”Exit: Leaving Extremism Behind” får vi följa regissören Karen Winther i hennes sökande efter före detta våldsextremister, och höra deras berättelser om att lämna sina extremistiska rörelser bakom sig.

Logotype Malmö Arab Film Festival.

MAFF i Skåne

MAFF i Skåne

"MAFF i Skåne" är ett initiativ lanserat av Malmö Arab Film Festival (MAFF) med stöd av Region Skåne. Initiativet erbjuder bibliotek, samt högstadie- och gymnasieskolor i hela Skåne, gratis visningar av ett urval filmer ur MAFF:s filmkatalog. Projektet syftar till att sprida och tillgängliggöra arabisk kvalitetsfilm i hela Skåne.

Porträttfoto på Leslie Tay från filmen "Leslie Brinner".

Leslie Brinner

Leslie Brinner

Boka den skånskproducerade dokumentären "Leslie Brinner" i regi av Stefan Berg för visning med tillhörande handledning och/eller workshop! I "Leslie Brinner" får vi följa artisten Leslie Tay från barndomen i Sofielund till kampen för det stora genombrottet. Med utgångspunkt i filmen kan en synliggöra mönster och gemensamt reflektera över vad det betyder att vara ung kille i Sverige idag.

Sök stöd till utveckling

Kommuner, biografer, festivaler och visningsarrangörer kan söka stöd för utveckling av verksamhet och upprustning av biograf och andra visningsrum.

Sidan uppdaterad 13 Nov 2020, kl 07:59