Hoppa till huvudinnehåll
Kulturhuset i Svalöv visar också film.

CineSkåne

CineSkåne är ett nätverk för visning och spridning av film i Skåne. Nätverket drivs av Film i Skåne med syfte att utveckla lokal filmverksamhet.

CineSkåne erbjuder nätverksträffar med information, erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling till kommuner, visningsaktörer och visningsarrangörer - inte minst biografer. Regionala erbjudanden om filmvisningar, festivalfilm och föreläsningar presenteras här på hemsidan, i Film i Skånes nyhetsbrev Visning-Spridning samt via respektive aktörs kanaler.

Anmäl dig till nyhetsbrevet här >>

Sök stöd till utveckling

Kommuner, biografer, festivaler och visningsarrangörer kan söka stöd för utveckling av verksamhet och upprustning av biograf och andra visningsrum.

Erbjudanden

Här hittar Du aktuella erbjudanden från oss och våra samarbetspartners.

Logotype Malmö Arab Film Festival.

MAFF i Skåne

MAFF i Skåne

"MAFF i Skåne" är ett initiativ lanserat av Malmö Arab Film Festival (MAFF) med stöd av Region Skåne. Initiativet erbjuder bibliotek, samt högstadie- och gymnasieskolor i hela Skåne, gratis visningar av ett urval filmer ur MAFF:s filmkatalog. Projektet syftar till att sprida och tillgängliggöra arabisk kvalitetsfilm i hela Skåne.

Logotypen för satsningen GLÖD, med orden i kraftfulla färger, på svenska överst och på de olika minoritetsspråken under.

Kortfilm, minoritetsspråk & regissörssamtal

GLÖD-satsningen med kortfilmer på de nationella minoritetsspråk tillgängliggörs nu i sin helhet. Två skånska produktioner är med; Glödhet av Alecio Araci, och Klassens Z av Alma DzaficFerhatovic. Filmpaketet kan visas som en helhet eller som fristående filmer. Som en helhet kompletterar de varandra och målar en fantastisk bild av det rika språk- och kulturliv de svenska minoriteterna utgör. 

Film i Skåne erbjuder ett förinspelat samtal mellan Alma DzaficFerhatovic och kortfilmskonsulent Ludvig Hedlund att komplettera visningen med! 

Bild ur filmen "Exit: Leaving Extremism Behind".

Exit: Leaving Extremism Behind

Exit: Leaving Extremism Behind

Boka dokumentären "Exit: Leaving Extremism Behind" för visning med tillhörande föreläsning och/eller workshop! I ”Exit: Leaving Extremism Behind” får vi följa regissören Karen Winther i hennes sökande efter före detta våldsextremister, och höra deras berättelser om att lämna sina extremistiska rörelser bakom sig.

Illustration till "Earth Muted".

Film and Tell presenterar Earth: Muted

Dokumentärfilmen "Earth: Muted" i regi av Mikael Kristersson, Oscar Hedin Hetteberg och Åsa Ekman är en stark, aktuell och oerhört vacker dokumentärfilm av en av Sveriges främsta naturfotografer om ett ekosystem på väg mot kollaps. "Earth: Muted" utspelar sig i en dalgång i Kina, där de vilda pollinerande insekterna försvunnit på grund av överanvändning av bekämpningsmedel. Filmen blottlägger en smärtsam verklighet – att välja en ekologisk produktion är långt ifrån ett enkelt val för småskaliga lantbrukare. Film and Tell planerar en skånsk turné av filmen under medverkan av Mikael Kristersson.

Sidan uppdaterad 01 sep 2022, kl 11:36