Hoppa till huvudinnehåll
Kulturhuset i Svalöv visar också film.

CineSkåne

CineSkåne är ett nätverk för visning och spridning av film i Skåne. Nätverket drivs av Film i Skåne med syfte att utveckla lokal filmverksamhet.

CineSkåne erbjuder nätverksträffar med information, erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling till kommuner, visningsaktörer och visningsarrangörer - inte minst biografer. Regionala erbjudanden om filmvisningar, festivalfilm och föreläsningar presenteras här på hemsidan, i Film i Skånes nyhetsbrev Visning-Spridning samt via respektive aktörs kanaler.

Erbjudanden

Här hittar Du aktuella erbjudanden från oss och våra samarbetspartners.

Bild ur filmen "Exit: Leaving Extremism Behind".

Exit: Leaving Extremism Behind

Boka dokumentären "Exit: Leaving Extremism Behind" för visning med tillhörande föreläsning och/eller workshop! I ”Exit: Leaving Extremism Behind” får vi följa regissören Karen Winther i hennes sökande efter före detta våldsextremister, och höra deras berättelser om att lämna sina extremistiska rörelser bakom sig.

Logotype Malmö Arab Film Festival.

MAFF i Skåne

"MAFF i Skåne" är ett initiativ lanserat av Malmö Arab Film Festival (MAFF) med stöd av Region Skåne. Initiativet erbjuder bibliotek, samt högstadie- och gymnasieskolor i hela Skåne, gratis visningar av ett urval filmer ur MAFF:s filmkatalog. Projektet syftar till att sprida och tillgängliggöra arabisk kvalitetsfilm i hela Skåne.

Bild från filmen Leva.Älska i regi av Mette Aakerholm Gardell.

Nordisk Panorama Spotlight

Nordisk Panorama Spotlight är en regional visningsturné i Skåne med ett kurerat filmprogram som efterföljs av ett modererat samtal tillsammans med filmskaparna. Filmprogrammet bestående av en kortfilm och en dokumentär har noga valts ut efter att ha utmärkt sig i förra årets program på Nordisk Panorama.  Obs! Gratis. 

För mer information & kontakt:
Viktor Jepson, Producent, 073-6907370, viktor@nordiskpanorama.com

Porträttfoto på Leslie Tay från filmen "Leslie Brinner".

Leslie Brinner

Boka den skånskproducerade dokumentären "Leslie Brinner" i regi av Stefan Berg för visning med tillhörande handledning och/eller workshop! I "Leslie Brinner" får vi följa artisten Leslie Tay från barndomen i Sofielund till kampen för det stora genombrottet. Med utgångspunkt i filmen kan en synliggöra mönster och gemensamt reflektera över vad det betyder att vara ung kille i Sverige idag.

Sök stöd till utveckling

Kommuner, biografer, festivaler och visningsarrangörer kan söka stöd för utveckling av verksamhet och upprustning av biograf och andra visningsrum.