Hoppa till huvudinnehåll

Fyra snabba med Paolo Nobis Sandén, vinnare av Pixel Talent Award 2019

Pixel 2020
Paolo Nobis Sandén på Pixel 2019
Paolo Nobis Sandén på Pixel 2019.

Pixels festivalchef sökte upp vinnaren av Pixel Talent Award 2019 för att se hur året har gått. 

Hej Paolo!
Vad kul att du vill svara på några frågor nu när anmälan till Pixel Talent Award 2020 öppnar.

Först ut undrar vi; vad innebar det för dig att vinna Pixel Talent Award 2019, och upplever du att priset har medfört några synergieffekter, vad du kan se idag?
– Ja det var väldigt betydelsefullt för mig att vinna. Dels för att det gjorde det möjligt för mig att fortsätta med det här projektet, men det gav mig också en rejäl självförtroende-boost och gjorde att jag vill jobba ännu mer.

Du har nominerats till priset tidigare – kan du själv se någon fördel med att du fick det just/först nu?
– Den största fördelen skulle jag säga var att den färdiga filmen hade väldigt mycket den ton och humor som jag ville få fram, samtidigt som jag också kände mig nöjd med projektidén. Så att just den kombinationen fungerade blev som något slags kvitto för mig på att jag ska fortsätta försöka göra projekt som har min röst eller ton eller vad man ska säga.

Var befinner du dig i processen med ditt vinnande projekt ”Ida, Ingrid och Ingenting”?
– Jag har i höstas spelat in testscener som ska användas som en del av ytterligare ansökningar, samtidigt som jag också har jobbat vidare med manuset.

Har du några råd eller tankar som du vill förmedla till andra som funderar på att anmäla sig till Pixel Talent Award? 
– För mig var det viktigt att försöka visa vad för typ av film som just jag vill göra. Det var det som jag försökte fokusera på allra mest, både när jag gjorde kortfilmen och skrev projektbeskrivningen.
. . . 
Stort tack för att du tog dig tid, vi önskar dig all lycka till med kommande filmer och ser fram emot att se dem framöver!Paolo Nobis Sandén
Vinnare Pixel Talent Award 2019

Film: På Golvet
Projektidé: ”Ida, Ingrid och Ingenting”

Juryns motivering:
"Vi vill inte förmedla Något hemskt, vi vill inte ställa till med Bråk, vi vill istället med detta pris lyfta denna regissör från hens plats På golvet till sin Positiva plats i filmvärlden. Precis som förra året har regissören, envis som Åsnan, utvecklat sitt filmskapande själv och nu även med andra för att få En perfekt stund tillsammans. Jajajo, hen är ju också mycket talangfull, humoristisk och har fantastisk tajming. 
Det är inte 60-talet som ringer, utan det är framtiden på andra sidan luren. "


Vill du anmäla dig till PIXEL TALENT AWARD 2020?
Läs mer om regler och ansökningsförfarandet här.