Hoppa till huvudinnehåll

Höjdpunkter från m:brane 2024

Visning

Den 11-14 mars 2024 samlades branschexperter, producenter och kreatörer i Malmö för årets upplaga av m:brane, det internationella finansieringsforumet för audiovisuella projekt riktade till barn och unga, som finansieras av bland annat Film i Skåne.

Årets m:brane började med workshoppen REALYOUNG där utvalda dokumentär-projekt fick möjlighet att utvecklas med hjälp av både experter från branschen och ungdomsexperter. Lisa Nyed, Film i Skånes konsulent för dokumentärfilm, deltog som observatör på Real Young och hade även möten med flera projekt för diskussion och feedback.

Ett av våra nyligen utvecklade projekt som deltog i Real Young fick efter m:brane både en samproducent och finansieringslöfte för en internationell samproduktion – ett tydligt bevis på m:branes effektivitet som plattform för projektutveckling och finansiering.

m:branes Opening Industry Conference den 12 mars var fylld av inspirerande presentationer som alla handlade om temat "Igniting New Perspectives: Reshaping Media Creation" och hur VR, AI och nya digitala verktyg förändrar medialandskapet.

Dag tre och fyra fokuserade på m:branes "Pitch Sessions" där projekt i tre olika kategorier pitchas inför internationella finansiärer. Jeanette Schjerva, konsulent för Visning & Spridning på Film i Skåne, som också deltog under hela m:brane, satt även med i juryn för Best Pitch. Joakim Rang Strand, produktionschef på Film i Skåne, deltog också och beskrev årets m:brane som välorganiserat med hög nivå på både projekt och deltagare. En positiv nyhet för året var det uppdaterade pitch-formatet med branschexperter och utvalda ungdomsexperter som i förväg kunde förbereda sin feedback på projekten. Även Mikael Svensson från Film i Skåne deltog under m:brane.

Vill man läsa mer om årets upplaga av m:brane så lyfter Cineuropas nyhetsbrev fram fördjupande intervjuer och artiklar om evenemanget.

Nästa års upplaga av m:brane kommer äga rum den 11-13 mars 2025. https://mbrane.se/