Hoppa till huvudinnehåll

Samarbete mellan Southern Sweden Film Commission och Filmjobb.com

Produktion
Southern Sweden Film Commission

Pressmeddelande
2021-04-16
För att stötta filmarbetare bosatta i södra Sverige som förlorat uppdrag till följd av Covid-19 pandemin, täcker Southern Sweden Film Commission ett helt års medlemsavgift på nya jobbmatchningsplattformen Filmjobb.com. Erbjudandet gäller filmarbetare bosatta i regionerna Skåne, Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar och Kronoberg.

Den nya tjänsten Filmjobb.com lanserades i slutet av 2020, och har snabbt vuxit i popularitet.

På Filmjobb registrerar sig professionella filmarbetare med yrke, plats och cv. Produktionsbolag inom film, tv och reklam kan sedan söka efter filmarbetare eller skapa jobbförfrågningar med specifika kriterier, som automatiskt skickas till alla matchande filmarbetare så att de kan ange om de är tillgängliga och intresserade av uppdraget.

Satsningen görs för att underlätta för både regionala och internationella produktioner att hitta personal i södra Sverige, och för att ge filmarbetare i regionerna nya chanser till jobb och uppdrag.

Southern Sweden Film Commission  har ingått ett samarbete med Filmjobb Sverige som driver Filmjobb.com. Via sökfunktionen https://www.filmjobb.com/hitta/filmarbetare/southernsweden

kan man söka efter filmarbetare bosatta i Southern Sweden-regionerna, och genom att använda rabattkoden “southernsweden2021” när man registrerar sig får filmarbetare folkbokförda i Skåne, Blekinge, Halland, Jönköping, Kalmar och Kronoberg ett helt års Filmjobb Pro-konto gratis (ordinarie kostnad 350kr per person).

Southern Sweden Film Commission ingår i Film i Skåne AB med det större uppdraget att samverka med övriga sydsvenska regioner kring filmkommissionsverksamhet.