Hoppa till huvudinnehåll
Filmaffisch till filmen Tantleken

Sydsvenska nätverksträffar Film Barn och Unga

Inom ramen för Region Samverkan Sydsverige arrangerade Film Barn och Unga den första fortbildande nätverksträffen i Ystad 2021. Det blev uppstarten på ett samarbete över regiongränserna.

Ett växande filmpedagogiskt nätverk med deltagare från hela södra Sverige åkte på studieresa till Danmark 2022, hade fortbildningsdagar i Växjö i våras och nu är det återigen dags att samlas. 19-20 oktober träffas vi på Katrineberg Folkhögskola i Falkenberg. Fokus för dagarna är interregionalt erfarenhetsutbyte och filmpedagogiskt arbete med barn och unga.

Dagarna inleds med en rundvisning av folkhögskolan med fokus på deras filmlinje. I biografen får vi möta skolans filmelever samt se deras filmer. På kvällen är det våra deltagare som visar upp sina verk. Albin Glasell visar sin film "Yule Cat" som är en kortfilm på 4.30 minuter. Charlotte Berglin visar sin film ”Tantleken” (2023, 58 min). En prisbelönt och hyllad dokumentärfilm om systrarna Jessica och Rebecca, som Charlotte följt i 10 år (se fotot ovan). Dag 2 blir det ännu mer erfarenhetsutbyte då några av våra deltagare lär ut sina färdigheter i hur man gör film i skolans värld utifrån GDPR samt andra praktiska pedagogiska workshops. Kanske visas det också en Pixel-vinnande skräckfilm producerad av elever på Lunds kulturskola? Eftersom vi är i Falkenberg avslutas naturligtvis dagarna på den prisbelönta pizzerian Lilla Napoli där man bokar deg - inte bord.