Hoppa till huvudinnehåll
Stillbild från filmen Blodssystrar

Två skånska kortfilmer på Filmriket play

Barn och unga
Visning
Filmproduktion

Sektionen Lokalproducerat på Filmriket är framtagen av Filmpool Nord tillsammans med Filmregionerna. Här hittar du filmer i ett kortare format, oftast under 20 minuter, som lämpar sig bra att använda under ett lektionspass i skolan. Film i Skåne har bidragit med kortfilmerna "Blodssystrar" i regi av Malin Andersson och "Här jobbar jag!" i regi av Sofia Berglund. Boka gärna in ett filmsamtal med regissörerna genom att kontakta Carolina Falk på Film i Skåne.

"Blodssystrar" är en film om systerskap och den villkorslösa kärleken mellan Julia och Johanna. Som barn kidnappades tvillingsystrarna i hemlandet Azerbajdzjan och utsattes under en månad för misshandel och våldtäkt. När filmen spelas in är de i övre tonåren, bor i Malmö och har lärt sig mycket av sina erfarenheter.Tack vare sitt starka syskonband har de lyckats gå vidare i livet. Regissören Malin Andersson jobbar filmpedagogiskt och kommer gärna till din skola, via zoom eller live, och berättar om filmen och sitt regissörskap.

"Här jobbar jag!" är en kortdokumentärfilm om Daglig Verksamhet LSS i Simrishamns kommun. Filmen är gjord av Sofia Berglund 25 år som själv har NPF-diagnoser och bor i Simrishamns kommun. Sofia Berglund är en av talangerna i Film i Skånes satsning på ungdomar med funktionsvariation. Hon har varit med sedan starten år 2013 då första filmlägret hölls i Ystad Studios. Sofia kommer gärna till din skola, via zoom eller live, och håller ett filmsamtal kopplat till filmen.

För att se mer av Sofias filmer prenumerera på Youtube-kanalen ”Funktionsvardag”