Hoppa till huvudinnehåll

Med anledning av Covid 19

Covid-19
Produktion
Visning
Barn och unga

Kära filmvänner, vi lever i en obehaglig och oförutsägbar tillvaro just nu. Förutom att många blir sjuka så drabbar det även verksamheter, organisationer, bolag och frilansare. Film i Skåne följer noggrant utvecklingen kring Covid 19 och dess påverkan och med anledning av detta vill Film i Skåne meddela följande:

Produktion

Mer pengar till utveckling

Vi omfördelar inom vår produktionsbudget och avdelar 500 000 SEK extra till utveckling. I samband med detta tar vi bort  våra deadlines för utveckling och kommer fortsättningsvis att hantera ansökningar om utveckling löpande. För att ansöka använd våra vanliga digitala formulär för utveckling av dokumentär och lång fiktion.

Pågående filmproduktion

Samproduktioner som är pågående och som ställs in eller skjuts på framtiden med anledning av Covid 19, ombeds att ta kontakt med Film i Skåne i ett tidigt skede. Detta för att vi ska kunna hjälpa till med att analysera läget och minimera skadan för respektive projekt och inblandade produktionsbolag.  

Pågående projektutveckling

För projekt som erhållit utvecklingsinsats är vi öppna för att förändra tidsplaner och för att förändra vad som ska genomföras i utvecklingen. Ta även här kontakt med oss så vi är informerade om eventuella förändringar som ni tvingas genomföra.

Ystad Studios

Våra studior i Ystad är öppna, men just nu pågår ingen inspelning. Förfrågningar är välkomna, men vi vill veta noggrannare vilken typ av inspelning det ska vara i relation till antalet medverkanden i team, statister, publik etc. Begränsningar kan komma att bli aktuella.

Visning-spridning

Filmfestivaler och filmarrangemang med insats från Film i Skåne som ställs in eller skjuts på framtiden med anledning av Covid 19, ombeds att ta kontakt med Jeanette Schjerva, konsulent visning och spridning. Detta för att vi ska kunna hjälpa till med att minimera skadan för respektive arrangör.

Film barn och unga

För pågående samarbeten och tankar kring framtida projekt, ta kontakt med Carolina Falk, konsulent barn och unga.

Allmänt

Större möten och arrangemang

För att motverka smittspridning har alla större möten och arrangemang vi håller i antingen ställts in eller flyttats online. Detta gäller även vårt eget deltagande i andra arrangörers evenemang. Arrangemang som planeras från mitten av juni och framåt avvaktar vi med att besluta om.

Övrigt

Vi följer läget noggrant och vi hoppas innerligt att detta är snabbt övergående. Vårt uppdrag, att tillsammans med er skapa fler filmproduktioner och i övrigt utveckla filmlivet i Skåne har fått sig en törn och om ni känner ett behov att samtala, diskutera eller fråga om råd så är ni välkomna att kontakta oss. Ta väl hand om varandra! 

Kontaktuppgifter till våra medarbetare hittar du här: https://filmiskane.se/sv/medarbetare